Muzaffer Ayhan Kara

Muzaffer Ayhan Kara

TFF 1'in Üzeri Cayır Cayır Yanıyor

TFF 1. Lig’de sezonun bitişine 7 hafta kala, geçen hafta oynanan maçlarla birlikte ligin üstü cayır cayır anmaya başladı!

Geride bıraktığımız haftada kafaya oynayan takımların dördü birbiriyle karşılaştı. Lider Giresunspor, deplasmanda 9 kişi kalan ikinci Samsunspor’u son dakikalarda bulduğu gollerle 2-0’la geçti. Altınordu da deplasmanda İstanbulspor’u 2-1’le geçmeyi başardı.

NE YAPTIN BÖYLE İKİ HAFTA ÜST ÜSTE SAMSUNSPOR?

Anlamakta güçlük çektiğim bir şey; Samsunspor’un bir önceki hafta da statta izlediğim İzmir’deki Altınordu maçında da maçı 9 kişi tamamlaması! O maçta Ertuğrul Sağlam mutlak galibiyet parolasıyla bir 11 sürmüştü sahaya fakat kendi oyuncusunun daha maçın başlarında lakayt sarı kartlarla takımını 10 kişi bırakması, sonlarda da direk kırmızıyla 9 kişi kalan takımla yine de sahadan 1 puanla ayrılmayı başarmıştı. Demek istediğim, sinirleri sağlam olan, sahada 11 kişi kalan, sabırlı olan avantaj kazanacak bundan sonraki haftalarda. O yüzden taktik ve fizik-kondisyon hazırlığı kadar mental hazırlık da çok önemli artık. Yazık değil mi Samsunspor’un onca emeğine? Ara transferdeki takviyelere? Takım 9 kişi kalınca yıldız isim Yasin de taze enerji için son 15-20 dakikada kenara çekiliyor ister istemez. Bu da bir kayıp.

Giresunspor çok arzu ediyor ve bir sürpriz olmazsa yarışı en önde tamamlayıp Süper Lig’e direk adını yazdıracak gibi gözüküyor. Samsunspor her şeye karşın yine de ilk ikiden kopmamak, hatta birinciliğe uzanmak isteyecektir.

İKİ İZMİRLİ İLK İKİ AŞKINA

İki İzmir takımı Altay ve Altınordu da bu sezon ilk iki aşkına çıkıyor son haftalarda sahaya. Altay, ikinci yarıya hoca değişikliği ve ilk 11’e ve hamle oyuncularına yarı yarıya yer açan transferlere imza attı. Göztepe’den Mossoro ve Deniz’in de olduğu, Süper Lig oyuncuları da katıldı takıma. Geniş ve deneyimli kadrosuyla Altay, Samsunspor’la birlikte Giresunspor’un ardından ilk ikiye en yakın iki takımdan birisi kanımca. Geçen hafta İstanbulspor gibi zor bir engeli hem de deplasmanda geçen Altınordu son dokuz maçta 6 galibiyet 3 galibiyet alarak ikinci Samsunspor’la arayı 2 puana indirdi. Bornova’da 9 kişi kalan Samsunspor’un üzerinde ikinci olacaktı o maçtan galip ayrılsa… Hüseyin Hoca çok inançlı gözüküyor. ALFA patentli genç ve tamamen Türk oyuncularla Süper Lig yarışının içinde olması büyük bir olay Altınordu’nun.

7 TAKIM 7 HAFTA

Geçen haftanın en büyük sürprizi ise Süper Lig’e yakın takımlardan Adana Demirspor’un küme düşmesi kesinleşen Eskişehirspor’a takılıp beraberlikle yetinmesiydi. Mavi lacivertliler o 2 puanı ilerleyen haftalarda çok arayacak.

Cayır cayır yanan üst sıralarda tablo şöyle: Lider Giresunspor’un 56, ikinci Samsunspor’un 51, üçüncü Altay’ın 50, dördüncü A. Demirspor ve beşinci Altınordu’nun 49, altıncı İstanbulspor’un 47 puanı var. Bu altı takımın dışında ilk ikiyi ve play-off’u matematiksel olarak zorlayabilecek sadece 46 puanlı Keçiörengücü var. 7 takım 7 haftada heyecan fırtınası yaşayacak.

ESKİŞEHİRSPOR’A YAZIK OLUYOR

TFF 1’de bu sezon lige veda edecek iki takım matematik olarak olmasa da belli oldu gibi. Bir futbol kenti olan, bir zamanlar süper Lig’de fırtınalar estiren, A Milli Takıma futbolcular veren Eskişehir’in takımının 2. Lig’e kadar düşmesi çok üzücü. Umarım orada fazla kalmaz, kent takımına sahip çıkar. Değerli bir marka değerini yitirmez. Ankaraspor da düşecek ikinci takım. Küme düşecek üçüncü takım olmamak için 16. sıradaki 25 puanlı Akshisar Belediyespor ile 28’er puanlı 14 ve 15. sıradaki Adanaspor ve Menemenspor, 29 puanlı 13. sıradaki Balıkesirspor ve 12.sıradaki 32 puanlı Boluspor kıyasıya bir mücadele verecek.

DANANIN KUYRUĞU SON HAFTA KOPACAK GÖZÜKÜYOR

Öyle gözüküyor ki ligin üstü de altı da belki de son hafta şekillenecek. Belki de puanların eşit olması halinde ikili averajlar ve averajlar şekillenmede rol oynayacak. İyi çalışan, iyi hazırlanan, çok isteyenler Süper Lig’e çıksın. İki Karadeniz bir İzmir veya iki İzmir bir Karadeniz takımı Süper Lig’e yakın gözüküyor. Çok heyecanlı bir 7 hafta bekliyor futbolseverleri.



 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar