Muzaffer Ayhan Kara

Muzaffer Ayhan Kara

Kültür Zirvesi İzmir'e Yakışacak

Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler (UCGL) Kültür Zirvesi’nin dördüncüsüne “Başka bir kültür mümkün” mottosuyla çalışmalarını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliği yapacak. İzmir, kültür alanında küresel ölçekte bir aktör olma yolunda önemli bir adım atıyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer bu gururun bütün İzmirlilerin olduğunun altını çizerek İzmir’in her bir köşesini, herkesi kültürle buluşturma anlayışıyla bakıyor meseleye. Elit bir kültür anlayışı yerine arka sokakları da işin içine katan bir perspektifle kentin her köşesini kültürel etkinlik alanına çevirmek düşüncesinde.

İzmir’in niyeti, söz konusu zirvede başka bir kültürün mümkün olduğunu tüm dünyaya göstermek ve bu fırsatı iyi değerlendirerek kenti de tanıtmak.

Yerel yönetim ve kentleri kapsayan dünyadaki en büyük birliklerden UCLG sürdürülebilir kalkınmanın temel basamaklarından olan kültürü, kültürel çeşitliliği ve turizmi teşvik etmeyi amacıyla her iki senede bir farklı bir kentte kültür zirvesi düzenliyor.

XXX

Zirve 10 Haziran’da çevrimiçi bir oturumla açılacak ve İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF) ile eşzamanlı olarak 9-11 Eylül 2021 tarihleri arasındaki yüz yüze oturumlarla devam edecek, 11 Eylül’de de son bulacak. Dünyanın önde gelen kültür üreticilerini, sanatçılarını ve kanaat önderlerini İzmir halkıyla bir araya getirecek zirvede küresel düzeyde kültür gündemi ve politikaları ele alınacak. Zirvedeki toplantılarda “PostCovid-19 döneminde Kültür”, “Kültür ve Sürdürülebilirlik”, “Çevre ve Kültür”,  “Kültürel Haklar ve Topluluklar”, “Kültür ve Cinsiyet”, “Yaratıcı Ekonomi ve Kültürel Çeşitlilik”, “Kültürel Miras ve Turizm” başlıkları üzerinde durulacak. Toplantıların yanı sıra zirve kapsamında kentte çok sayıda kültürel etkinlik de düzenlenecek.


Bu arada, İzmir Büyükşehir Belediyesi, katılımcı belediyecilik anlayışı doğrultusunda zirvenin logosunu İzmirlilere sordu. Bizizmir dijital platformları üzerinden yapılan oylamada İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından tasarlanan üç logo için 6 bini aşkın kişi oy kullandı. Birinci olan tasarım oyların yüzde 56’sını alarak zirvenin logosu olmaya hak kazandı.
 

Önceki ve Sonraki Yazılar