Muzaffer Ayhan Kara

Muzaffer Ayhan Kara

Göztepe ve BB Erzurumspor'un Haftası

Ne BJK ne FB… Süper Lig’de haftanın takımları da kazananları da hiç kuşkusuz Göztepe ile Erzurumspor oldu.

ŞEYTANIN BACAĞI İZMİR’DE DEĞİL KONYA’DA KIRILDI

Göztepe, teknik direktörsüz, kulübün yardımcı hocası ve meneceri ile çıktığı maçta deplasmanda Konyaspor’u üç güzel golle geçerek psikolojik eşiği aştı ve özgüven tazeledi. Çünkü Göztepe altı maçta sadece tek puan alabilmiş ve bu nedenle teknik direktör Palut’la da yollar ayrılmıştı. Göztepe sadece altı hafta sonra deplasmanda üç puan aldığı için haftanın kazananı değildi. Geride kalan haftada Göztepe’nin altındaki sonuncu BB Erzurumspor dışında 6 takım da kaybetti! Böylelikle Göztepe ligin yarısının bitmesine bir hafta kala tehlike sınırının 6 puan üzerine çıktı. Bu arada Konya’da sahalarda son dönemde ender görülen, iki takımın da kazanmaya oynadığı güzel bir maç oynandı. Fırat Aydınus da az düdük çalarak oyunu güzelleştirdi. Göztepe’nin aldığı üç puanda yeni transfer Peter Zulj attığı iki güzel golle pay sahibi olurken “haftanın futbolcusu” da oldu. Yabancı bir elden gel, iki üç idmana çık ve deplasmanda iki gole imza at. Her babayiğidin harcı değil doğrusu.

BB ERZURUMSPOR DEPLASMAN SEVİYOR

BB Erzurumspor da tıpkı Göztepe gibi deplasmanda kazanmanın yanında düşme hattındaki tüm rakiplerinin kaybetmesiyle rahat bir nefes aldı. Erzurum yaylası Dadaşlara yaramıyor; mavi beyazlılar kazandığı 4 maçı da deplasmanda kazandı! Dadaşlar bu akşam da Kasımpaşa’yı İstanbul’da geçti. Şaka bir yana, Göztepe ile BB Erzurum’un bir ortak özelliği de güçlü tribünü. Kanımca iki takım da taraftarından uzak olmasa salgın nedeniyle, şimdiye kadar daha fazla puan toplarlar, evinde o kadar maç kaybetmezlerdi.

BJK VE FB, GS’YE 5 FARK ATTI

Süper Lig’in yukarısında ise haftanın maçında BJK, GS’yi 2-0 ile devirince bu akşam evinde Ankaragücü’nü 3-1’le geçen FB ile liderliği averajla paylaştı. İki takım da 38 puanda. BJK-GS maçını yöneten dünya klasmanındaki Cüneyt Çakır’ın yönetimi çok kötüydü. Kırmızılık kartlara sarı, gösterilen, oyunun aşırı sert geçmesine göz yumulan, çok önemli bir avantajın geniş açıdan çıkılıp atlandığı bir maç oynandı Dolmabahçe’de. 33 puanda kalan GS ise haftanın galip takımlarından 34 puanlı Gaziantep FK’nın ardından 4. sırada. Hatayspor da deplasmanda kazanarak 31 puanla 5.sıraya geldi. Düzelme yolundaki Sivasspor ise öne geçtiği Başakşehir deplasmanında 1-1 berabere kalırken geleceğe dönük olumlu sinyallerine devam etti. Sivasspor Rıza Hoca ve deneyimli yardımcısı Bülent Hoca ile iki üç takviye yaparsa en az 5.liği zorlayacak bir ekip.

HAKEMLER, VAR VE T. DİREKTÖRLER

Bitirirken hakemler, VAR ve teknik direktörlere ilişkin bir çift sözüm var. Ligin ilk yarısı bitmeden takımların yarısında teknik direktör değişti! Birkaçında ise iki kez değişti! TFF’nin artık bir dahaki sezon teknik direktörlerin de futbolcular gibi ara transfer dönemini açmalı ve onun dışında değişiklik olmamalı. Bir takım teknik direktörü ile yolunu ayırırsa yardımcısı ile devam etmeli. Hakemler ilk yarı boyunca sertliğe, yere yatmalara, kalecilerin çok defa topu oyuna geç sokmasına seyirci kaldı. Sözlü ikazı kaptanları çağırıp gerilim olduğunda bir kez yaparsın. Onun dışında sarı kart zaten “ikaz” demek değil mi? Sonra, kartlar adamına göre mi çıkar? Bu sezon başka bir ‘numara’ daha var; ikili mücadele sırasında birinin eli öbürünün hafifçe yüzüne değmesin! Hemen oyuncu yere atıyor kendini. Aldatmaya yönelik hareketten sarı kartı ara ki bulasın! VAR ise yine hak getire! Sahi, VAR niye var? Hep söylüyorum; VAR’da sahayı bırakmış deneyimli hakemler görev yapmalı. Hem saha hem VAR hakemi olmaz. Umarım yabancı sayısını azaltacağı ve altyapıyı teşvik edeceği yerde 16’ya çıkararak yüz karası bir karar alan TFF, devre arasında iki üç gün de olsa hakemleri kampa alıp ilk yarıdaki sıkıntıları masaya yatırır, uyarıları dikkate alır; daha zorlu ve çekişmeli geçecek olan ikinci ayrı için güven verici bir iklim oluşur.

Not: Göztepe Kulüp Müdürü emektar Gürol Güncan, bugün emekliye ayrıldı. Güncan için Göztepe Gürsel Aksel Stadı’nda bugün bir tören düzenlendi ve Göztepe Başkanı Mehmet Sepil de kendisine bir teşekkür ve anı plaketi takdim etti. Ben de Güncan’a bundan sonraki Göztepe’ye fahri olarak katkılarını esirgemeyeceğini bildiğim yaşamında esenlikler, mutluluklar diliyorum. Emekliliğin hayırlı olsun kardeşim.

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar