Muzaffer Ayhan Kara

Muzaffer Ayhan Kara

BJK-GS Derbisindeki Bir Beraberlik Kime Yarar?

Süper Lig’de 19. haftanın maçı Pazar günü BJK-GS arasında oynanacak. BJK 35 puan ve averajla lider. Onu aynı puandaki FB izliyor. GS ise 33 puanla üçüncü sırada. Bu yüzden derbideki beraberlik ne BJK ne de GS’ye yarayacak. Bu sonuçtan karlı çıkacak olan kuşkusuz bu hafta evinde pazartesi günü haftanın son maçında Ankaragücü ile karşılaşacak olan FB. BJK-GS beraberliği halinde sarı lacivertliler de kazanırsa 2 puan farkıyla liderlik koltuğunu devralacak.GS kazanırsa, FB berabere kalırsa veya kaybederse liderlik averajı daha iyi olan GS’ye geçecek. Ne var ki FB kazanmaya çok yakın.

BJK AĞIR BASIYOR

Yukarıdaki istatistiksel analizden sonra “Derbide ne olur?” sorusuna geleyim. BJK istim üzerinde. Defansta Vida kendini buldu. 38’lik Atiba takımı adeta ateşleyen isim, orta alanın sigortası. Forvette Ebubekir ve Larin çok formda. Sergen Hoca, Larin’i öyle bir kazandı ki adam coştu gidiyor, iki hafta önce bir maçta dört gol atacak kadar ileri gitti! Ebubekir annesinin ölümünden sonra da golle döndü. GS ise sancılı. Diagne bir var bir yok. Fatih Terim tıkır tıkır gol atacak bir santrfor arayışında o yüzden. Falcao sakat ve verimsiz bir sezon geçiriyor. Belhanda son maçta çıkış yaptı ama sağı solu belli olmuyor. GS’de Kaptan Muslera sakatlığı aşıp takımla antrenmanlara yeni başladı fakat derbide kalede olacağını sanmıyorum henüz. Terim, takviye istiyor, yönetimin eli kolu bağlı. Sonuç tahminimi not edeyim; BJK ağır basıyor. Ancak bu derbi, hiç belli olmaz tabii.

GÖZTEPE İÇİN KRİTİK HAFTA

Karagümrük haftanın ilk maçında bu akşam deplasmanda Gençlerbirliği’ne acımadı ve evine 3 puanla döndü. Süper Lig’e bu sezon çıkan İstanbul’un kırmızı siyahlıları üst sıraları zorlayacak bir performansı ortaya koyuyor. İyi bir çıkış yakalayan fakat teknik direktör krizine yakalanan Gaziantep FK, yarın (c.tesi) evinde Kayserispor’u geçip 3 puanı alacak güçte. Kırmızı siyahlılar bu sezon ilk beşe yakın bu gidişiyle. Yarınki maçlardan birisi de teknik direktörüyle yolunu ayıran ve yardımcı hocalarla maça çıkacak İzmir’in Göztepe’si ile Konyaspor arasında.6 haftada 1 puan alabilen sarı kırmızılılar deplasmanda en az 1 puan alarak evine dönüp moral bulmaya çalışacak. Psikolojik sınırı yüksek bir maç konuk takım açısından. Fakat geçen sezonki hoca değişikliği sırasında Göztepe’nin deplasmanda Trabzonspor karşısına yardımcı hocayla çıkıp 3 puanla evine döndüğünü de not edeyim.

C.tesi diğer maçlarda Başakşehir, son haftalarda toparlanan Sivasspor’u ağırlayacak; Antalyaspor ise Trabzonspor’u. İkisi de üç ihtimalli bir maç. Pazar günü Denizlispor, Hatayspor ile Y. Malatyaspor da Rizespor karşısında üç puanı arayacak. Pazartesi ikinci maç ise Kasımpaşa-BB Erzurumspor arasında.

KİMLER AYAKTA KALACAK?

Üç puanlı ligde hemen her şey olabiliyor. Örneğin 19 puanlı 16. Göztepe 22 puanlı 10. Konyaspor’u devirse 10. sıraya kendisi gelecek! Takımlar daha 22’şer maç oynayacak. Yukarılarda da aşağılarda da bu hamur daha çok su kaldırır. Koronadan en az etkilenen, sıkıştırılmış ligde 8 takımın kupa maçları da varken fizik kondisyonunu koruyan, mali portresi ve moral motivasyonu en iyi olan, ara transferde eksiklerini doğru isimlerle gideren özgüveni yüksek takımlar en rahat takımlar olacak. Bu kıstaslara yaklaşamayanlar için lig zehir olabilir ilerleyen haftalarda. Hele dört takımın düşeceğini hesaba katarsak…

 

Önceki ve Sonraki Yazılar