Muzaffer Ayhan Kara

Muzaffer Ayhan Kara

Bak Sen Şu Emre'ye!

Dün akşam kaleme aldığım yazıda Göztepe Spor Kulübü’nden akşam saatlerinde, 21.00’den sonra gelen Başkan Sepil’in açıklamasını da değerlendirmiştim. Önce o açıklamayı hatırlayalım:

“Türk futbolunun en çok ihtiyacı olan şey maçların ardından sporcuların performansının konuşulması ve değerlendirilmesi. Umarım bu hafta oynayacağımız karşılaşmada ve bundan sonra oynanacak tüm karşılaşmalarda hakemler yerine sadece futbol konuşulur. Tüm isteğimiz bu hafta Fenerbahçe ile oynayacağımız karşılaşmada Hüseyin Göçek’in adil bir yönetim sergilemesi ve futbolcular ile teknik adamların önüne geçmemesi. Adil yönetilecek bir maçın ardından hakemler değil futbolun güzellikleri konuşulur. Artık doya doya futbolun güzelliklerini konuşmak istiyoruz.”

Söz konusu değerlendirmemde maç öncesindeki bu sürpriz açıklamanın neden yapıldığına ilişkin de şu analizi yapmıştım:

“Peki, Sepil neden Pazar günkü maçtan üç gün önce bu açıklamayı yapmış olabilir? 1)Hüseyin Göçek, Göztepe’nin birçok maçında ‘arızalı’ bir yönetim sergilemiştir. 2)En son Göztepe’nin Gaziantep deplasmanında VAR handikapı bir kez daha Göztepe aleyhine sahneye çıkmıştır. 3) TFF ve MHK nezdinde öteden beri geleneksel olarak yerleşen bir ‘Üç Büyükler ağırlığı’ vardır. 4)TFF ve MHK bu maça Göçek’i vererek maçtan önce maçı adeta ‘zehirlemiştir’!”

MEĞER EMRE…

Analizimin arkasındayım. Ancak dün akşamüzeri atlayıp bu sabah fark ettiğim daha özel bir nedeni de var anlaşılan Göztepe Başkanı Sepil’in açıklamasının. FB Sportif Direktörü Emre Belözoğlu meğer maçın hakemini daha maçı beklemeden baskı altına alan açıklamalar yapmış dün akşamüzeri!.. O açıklamadan hakemle ilgili üç paragraf şöyle:

"Hüseyin Göçek eğer bizim maçımıza geliyorsa; ki ben onun 4. hakemliğinden memnun değildim derbide. Çünkü saha kenarında çizginin tam üzerinde ortaya konan tavır ve hareketlere karşı hiçbir şey yapmadı.

"Saha kenarında hakemlere baskı kurmaya çalışan beş kişiyi bir kere bile oturtamadı, herkes maçı ayakta izledi ve hakem bunu tamamen görmezden geldi.

 

 

"Buna rağmen şunu da söylemeyi istemiyorum: ‘Neden maçımıza Hüseyin Göçek atandı?’ demek istemiyorum. Çünkü ben Hüseyin Göçek’e güvenmek istiyorum. Hüseyin Göçek dahil bütün hakemlere güvenmek istiyorum."

Tabii Başkan Sepil, Emre’yi muhatap alacak değil, açıklamasını ortaya karışık yapmış zarafetle ve uyaran nitelikte. Ancak Emre’nin bu hadsizliğine ne demek lazım? FB Başkanı Ali Koç’un maçtan önce ortamı zehirleyen bu gibi açıklamalara prim vermemesi lazım. Zaten TFF-MHK Göçek’i FB-Göztepe maçına atayarak ortamı zehirlemiş, bir tık zehir de Emre’den! Olacak iş değil!

GÖZTEPE’NİN İLACI SOĞUKKANLILIK

Bu noktada Ünal Hoca ve ekibine, Kaptan Halil’e sahada çok iş düşecek. Hakemin önyargılı olduğunu ve FB tarafından ekstra baskı altına alındığını bilerek sahaya çıkacaksınız ve sahada da buna göre soğukkanlı olacaksınız. Ucuz kart, ucuz penaltı vb. atraksiyonlara karşı azami dikkati göstereceksiniz. Onun dışında topunuzu oynayacak, formanızı terleteceksiniz. Yenersiniz, yenilirsiniz, berabere kalırsınız; futbolda üç netice var, herhangi birisi olabilir, hiç sorun değil. Yeter ki Kadıköy’deki maçtan sonra futbol konuşulsun, abuk sabuk hakem kararları değil.

 

 

   

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar