Ertuğrul Özkök

Ertuğrul Özkök

Maylo'nun Cumhurbaşkanlığı'na tayini ne durumda

Geçen haftanın içimi en çok açan haberi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Beykoz Sokak Hayvanları Rehabilitasyon ve Bakın Merkezi’ni ziyareti oldu.

Daha da hoşuma gideni, Cumhurbaşkanının o merkezin maskotu haline gelen Maylo adlı Jacques Russell Terrier köpeği sahiplenmek istemesi olmuştu.

 

KEDİMİZ KAYBOLUNCA

O MERKEZİ KEŞFETTİM

 

İftiharla söyleyeyim ki,. Maylo’yu Türk kamuoyuna ilk ben tanıttım.

Şöyle de bir hikayesi vardı. Evimizin henüz 1 yaşındaki siyam kedisi bir gün kayboldu. Komşularımızdan biri arayıp, “Birkaç gün önce burada siyah bir kediye araba çarptı ve kaçtı. Beykoz Belediyesine haber verdim, gelip aldılar yaralı hayvanı” dedi.

Yaralanan bizim kedimizdi. Kedimiz kayıtlara sokak kedisi olarak geçmişti.

Beykoz’daki rehabilitasyon merkezi o günlerde henüz faaliyete geçmediği için, onu önce Avrupa yakasındaki İstanbul Büyükşehir Belediyesine ait hayvan bakım ve rehabilitasyon merkezine götürmüşler ve ameliyat etmişlerdi. O sırada Beykoz’daki merkez faaliyete geçince, ameliyat sonrası rehabilitasyonu için orada götürülmüş ve bakımı yapılmıştı.

Farklı iki partiye ait iki belediyenin bu işbirliği gözümü yaşartmıştı.

Düşünün kimse kedinin bize ait olduğunu bilmiyor. İki belediyenin de insanları bütün bu hizmeti sahipsiz olduğunu sandıkları bir sokak hayvanı için yaptılar.

 

MERKEZİN GİRİŞİNDE

BİZİ MAYLO KARŞILIYOR

 

Kedimizin orada olduğunu öğrenince Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın‘la birlikte merkezi gezdik.

O günlerde Hürriyet’te iki gün yazdım orayı. Herkesin görmesi gereken olağanüstü bir merkez.
Cumhurbaşkanın orayı gezmesine çok sevindim.

Maylo’yı işte o ziyaret sırasında tanıdım. Merkezin girişinde gelen herkesi karşılıyordu. Sempatik mi sempatik bir hayvan. Bir topu var ve onu hiç bırakmıyor.

 

MAYLO’NUN SOKAKTA

BAŞLAYAN HİKAYESİ

 

Beykoz Çavuşpaşa Mahallesi'nde sokaktan alınmış. an Maylo, o zamandan beri bu rehabilitasyon merkezinde yaşıyor.

Merkezin yöneticisi Veteriner Hekim Turgut Özdemir bize bilgi vermişti.

Beykoz Çavuşpaşa’da bir vatandaş yolda görmüş. Bizi aradı başka köpekler tarafından saldırıya uğruyor diye. Eğitimli bir hayvanmış. Belli ki sahibi tarafından sokağa bırakılmış. Psikolojisi bozuktu geldiğinde. Kısırlaştırma işlemini yaptık. Sahiplenen çıkmayınca burada bakmaya başladık. “

 

BAŞKAN MURAT AYDIN MAYLO’NUN

SON DUNUMUNU ANLATIYOR

 

Olayın gerisini dün Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın’dan dinledim.

Biz planlamadık. Merkezi gezerken kendiliğinden ortaya çıkıp, ağzında topla Cumhurbaşkanımıza gitti. Cumhurbaşkanı çok sevdi Maylo’yu. ‘Bizim eve alabilir miyiz” diye sordu. Ancak evde galiba üç köpek daha varmış. ‘Acaba anlaşabilirler mi’ diye sordu. Sonra ‘Bakıp size döneceğim’ dedi.

Yani Maylo’nun Cumhurbaşkanlığına tayini meselesi şu an Cumhurbaşkanın önünde. Daha doğrusu Emine Hanımın. Durumu değerlendirip bildirecekler.

Gerçekten çok sempatik bir köpek. Anında sevdiriyor insana kendini. Ziyaretim sırasında başkanla binanın önündeki banka oturduğumuz an gelip aramıza yerleşti ve gördüğünüz bu fotoğrafı çektirdik.

whatsapp-image-2022-01-09-at-15-00-07.jpeg

YOL KENARI KÖPEKLERİNE

DOĞAL YAŞAM ALANI

 

Beykoz Belediye Başkanı ile çok önemli bir meseleyi daha konuştuk.

Polonezköy Yolu üzerindeki ormanda yaşayan köpekler meselesi…Hayvanseverler o köpeklere yolun kenarında küçük kulübeler yaptırıyor, götürüp yemek veriyor. Ancak bu köpekler zamanla çeteleşiyor ve civardaki geyik ve karaca üretim merkezlerine saldırıyorlar.

İşte onlar için çok güzel bir çözüm bulundu. “Doğal Yaşam Alanı Projesi.”

Bu hayvanlar için orman kenarında 50 dönüm bir arazi ayrıldı. Buralara 200-300 metrekarelik alanlar yapılacak ve her birine kendi aralarında anlaşabilecek sokak hayvanları yerleştirilecek.

Şimdi o alanın daha da büyütülmesi kararlaştırılmış. Orman Bakanlığa ile birlikte çalışıyorlar. Orman dokusunu bozmayacak bir proje.

Başkan bunu da tamamlarsa, Sokak Hayvanı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinden sonra ikinci ve modern bir projeyi hayata geçirmiş olacak.

Vaktiniz olursa bu merkezi gidip gezmenizi öneririm.

Gittiğim her yerde herkese anlatıyorum. Öteki belediyelerin de gelip görmesini çok isterim.

Çünkü çok başarılı bir örnek proje bu…

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.