SENİN HİKAYEN VAR MI SAYIN BAKAN?

  Bir dükkana giriyoruz, marangoz makinası bakıyoruz. Esnaf, oğlunu da dükkana getirmiş. Kerata elinde silah oradan oraya hopluyor zıplıyor. 

- Senin adın ne delikanlı? 

Söylemiyor. Elinde silah ateş etme sesi çıkararak dükkanda operasyon yapıyor. TV ve internet kanallarının vurmalı kesmeli insan yetiştirme programlarının etkisine maruz kalmış. 

- Benim adım Korkut. Ne oynuyorsun peki? 

- Korkut mu? 

Belli ki ilk defa duymuş Korkut adını. Oyununun adını söylemiyor ama ben biliyorum. Çünkü 8 yaşındaki oğlum da aynı süreçten geçiyor. 

- Minecraft mı oynuyorsun? Kaç yaşındasın sen? 

- 9 yaşımdayım. Sen nereden biliyorsun Minecraft'ı? 

- Ben de oynuyorum. Peki sen Dede Korkut hikayelerimizi biliyor musun? Baban anlattı mı? 

- Bilmiyorum. Senin hikayelerin mi var? 

- Dede Korkut benim dedem. Hikayeleri var. Babana sor, mutlaka oku Dede Korkut hikayelerini. Youtube kanallarında sesli anlatımlarını da bulabilirsin. 

"Tamam" diyor ve oyuncak silahıyla bana ateş ederken biz oradan ayrılıyoruz. 

   Emperyalist kuşatma altındayız ama farkında olması gerekenler farkında değiller ya da emperyalist projenin işbirlikçileri. Dünya'yı kocaman bir köy olarak görenler, tüm insanların da aynı kalıpta ve uzaktan kumanda edilir olmasını istiyorlar. Proje uzun zamandır işliyor ve işlemesini planlıyorlar. 

   Bütün milletler köklerinden kopsunlar, geleneklerinden göreneklerinden uzaklaşıp yozlaşsınlar isteniyor. Yoz olmuş birey toplumdan uzaklaşsın TV ve internetten değiştirme dönüştürme programına dahil olsunlar isteniyor. Çocuk, Dede Korkut'umuzu bilmiyor ama Spider Man'i biliyor. Çelik çomak oyunundan haberi bile yok internetten PubG Mobile oynuyor. Aşık oynamayı annesi babası bile bilmiyor. 

SORUM MİLLİ EĞİTİM BAKANINA VE KÜLTÜR BAKANINA 

   Bizim hikayelerimiz yok mu sayın bakanlar? Geriye dönüp baktığımızda uygulanan eğitimin milli olmadığını, pompalanan popüler kültürün yerli olmadığını görüyoruz. Bu böyle mi gidecek? Ülkemizde ve bölgemizde emperyalist saldırıyı püskürtmek için ulusal birliğimizin korunması gereklidir. Ulusal bütünlüğümüzün tüm parçaları kültürel zenginliğimizdir. Eğitimin ve kültürün milli ve yerel olması gerekmektedir. TV ve internet üzerinden pompalanan popüler yoz kültüre karşı politikalar üretmek gerekmektedir. Okullarımızda sabah 8 akşam 8 tam gün teorik ve pratik eğitimler verilmesi, ulusal milli bilincin oluşturulması için yeni dersler eklenmesi gereklidir.  Çocuklarımızın okullarda sağlıklı beslenmelerinin, spor yapmalarının olanaklarının devlet eliyle sağlanması gereklidir. Aksi takdirde fiziki işgalde dahi tepkisini klavye başında protesto mesajı yazmaktan öte götüremeyen bir nesil tehlikesiyle karşı karşıyayız. 

   Görevdeyken yapmadıklarından, görmediklerinden, sebep olduklarından sorumlu değilmişler gibi daha sonra eleştirilerde bulunup yine ülkeyi yönetmeye talip olan bakanlar istemiyoruz artık. Başta, bugünde sorumluluğu yokmuş gibi parti kurup ülkeyi yönetmeye talip olan eski Kültür Bakanı N. Kemal Zeybek olmak üzere, gelmiş geçmiş bugünden şikayetçi tüm bakanlara ithafımdır bu yazı.

25 Ağustos 2023
Zeynel Bektaş
[email protected]

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.