Halkın Sayfası

Halkın Sayfası

"Küçük hanımlar, küçük beyler; O gün Padişahın bu affedilemez tavrının, bu gün nasıl vücut bulduğunu görelim

 

İngilizler, Anadolu’dan ve kurulacak olası Türk devletinden korkuyorlardı, imparatorluklarının sömürge topraklarındaki halklarının uyanmasını istemiyorlardı.

Padişah da tahtının elden gideceği kaygısı taşıyordu. Ülkesi elden gitmiş sorun değildi, böylece Ankara’daki Kuvayı Milliye’yi çökertmek ve Meclis’in açılışını engellemek İngilizlere ve Padişaha farz oldu, ha avuçlarını yaladılar o ayrı.

Padişah, Mustafa Kemal Atatürk'ü hain ilan edip Gâvur İmamlar, Anzavur’lar, Teali-i İslam, Müderrisler Cemiyeti gibi dincileri görevlendirdi; Şeyhülislam Dürrizade Abdullah'ın 'Mustafa Kemal ve Kuvayı Milliyecilerin öldürülmelerinin dinen vacip olduğunu, bu yolda gazi ve şehit olunacağını belirttiği fetvayı da İngiliz uçakları havadan Anadolu'ya atarak dağıttı. Bakar mısınız işbirliğine!

Niye anlattım bunları, bu gün AKP mitinglerinde binlerce insanı bir araya getirmekte korana açısından sorun görmeyenler, hala korktukları Cumhuriyet kazanımlarıyla hesaplaşmaya çalışıyor. 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI'nın kutlanmasını kısıtlıyor engelliyorlar. Nutuk'u okutmama nedeni de mi korana? Keza Andımız da mı korana  nedeniyle söylenmiyor. O gün Padişahın bu affedilemez tavrının, bu gün nasıl vücut bulduğunu görelim istedim. 

O gün Vahdettin'in saltanatını kaybetmeyi, ülkesini kaybetmeye yeğlediği, koyun dediği kahraman Türk halkının  Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde buna izin vermediğinin, bu gün Vahdettin'le aynı rüyayı görenlerin unutturabilmesi, bunu da Vahdettin'le aynı yoldan yapmaya kalkması, yine din üzerinden denemesi akıl alır gibi değil. Az biraz zeka aynı yoldan gidersen aynı yere çıkarsını keşfeder oysa.

Din her zaman nasılda insanları kandırmak üzere kullanılmış. E artık uyan din kardeşim, bu din tacirleri bunu hep yaptılar, yapıyorlar, izin verirsek de hep yapacaklar.

Dinine sahip çıkmak, kullanılmamak, Allahla arana kimseyi sokmamaktan geçiyor işte. 

Hele de delik ayakkabı ile gelip, ''tek bir alyansım var'' diyenlerin bugünkü hallerini gördükten sonra, müslümanlıkta Allah'ın tek affetmediği olarak bilinen 'kul hakkı'nı yiyenleri, Allah'la arana hiç  sokmayacaksın.

Bunun da güvencesi din ve devlet işlerini birbirinden ayıran laiklik tabii ki. 

Laikliğe düşman söylemleri kimler yapıyor bakıp, kılıfı hazırlayanlar olduklarını anlayacak, minareyi çalmaya kalkanları tanıyacaksın.

Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti’ni, Parlamenter Demokrasi modeli üzerine kurdu. Kurtarıcı ve kurucusu olduğu halde, halkın tam desteğine bunu yapabilecek güce sahip olmasına rağmen, bütün yetkileri elinde toplayabileceği 'BAŞKANLIK REJİMİ'ni tercih etmemiş gücü TBMM'ne yani Türk Halkına vermiştir. 

Bir tarafta Mustafa Kemal Atatürk'ün halk, vatanseverliği, bir tarafta tahtını kaybetmemek için ülkesini gözden çıkaran Padişahın vatan hainliği...

 

İstanbul işgal edildiğinde Padişah Vahdettin ¨Bir millet var koyun sürüsü, ona bir çoban lazım, o da benim¨ derken çok yanıldı. Ülkesine sahip çıkıp yurdundan düşmanları kovan Türk halkı koyun sürüsü değildi ve  İngilizlere sığınıp ülkesinden  kaçan Padişah da tabii ki çoban olamayacaktı.

Demem o ki o halk 101 yıl önce de, bu gün de koyun değil, çoban olabileceğini sanan varsa tarihten ders alsın. Aldı aldı, almasa o dersi ilk seçimde kahraman Türk Halkı verecektir; Vahdettin' e verdiği gibi.

Kahraman Türk Halkının çocukları, Mustafa Kemal Atatürk' Bursa'dan seslendiği çocuklarsınız siz! 

"Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler geleceğimizin gülü, yıldızı, talih ışığısınız. Memleketi asıl aydınlığa sizler kavuşturacaksınız. Kendinizin ne denli önemli, değerli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız. Kızlarım, çocuklarım, sizlerden çok şey bekliyoruz. Arkadaşlarımla birlikte ne yaptıysak sizler için yaptık. Sizin mutluluğunuz, onurunuz için yaptık. Başınız dik gezin, kimsenin kulu kölesi olmayın diye yaptık. Bir daha bu acı günleri yaşamayın diye yaptık. Ödülümüz sizin temiz, güzel sevginizdir.¨

TBMM 101. YILINDA MUSTAFA KEMAL ATATÜRKÜMÜZE DUYDUĞUMUZ DERİN SEVGİ VE MİNNETLE, 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI UMUDUMUZ ÇOCUKLARIMIZ SİZE KUTLU OLSUN!

 ¨Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir¨ diyen Mustafa Kemal Atatürk'ü çocukların ve bu milletin kalbinden sökmek, gelecek nesillere unutturmak hayali kuranlar öyle zavallılar ki; Vahdettin'in koyun sandığı halkın, Türk halkının huşu içindeki uykularından nasıl uyandırabileceğini hesaba katamıyorlar, Vahdettin misali...

SELMA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.