Halkın Sayfası

Halkın Sayfası

... bundan güzel bir tebessüm, bundan güzel bir, ''bir olma'' göremezsiniz ömrü hayatınızda.

Yoldaydım saat tam dokuzu 5 geçiyordu caddenin ortasına park edip durdum bir tek kişi ''ne yapıyorsun'' diye basmadı kornaya, sollamadı, el kol hareketi yapıp, sağımdan geçmedi.

Aksine önümde, arkamda, sağımda ve solumda, herkes durdu, aracından indi, tanımadığım hayır hayır, çok iyi tanıdığım herkes, en yakınındakine tebessüm etti, ciddiyetle edilen, bundan güzel bir tebessüm, bundan güzel bir, ''bir olma'' göremezsiniz ömrü hayatınızda.

Gelde ayır bu milleti, 83 yıl sonra Mustafa Kemal Atatürk dünyanın en güzel tebessümüyle birleştiriverir, ''ne mutlu Türküm diyene'' diyemeyen ayrılıkçılara haddini bildiriverir saat tam 9'u 5 geçe. 

Tam 9'u  5 geçe, herkes omuz başında Fevzi Çakmak, Gördesli Makbule, Kara Fatma, Zenci Musa, Şeyh Ahmet Sunisi, Nezahat Onbaşı, Satı Çırpan, Denizli Müftüsü Hulisi Efendi, Ankara Müftüsü Börekçizade Rıfat, Yörük Ali Efe, Sütçü İmam, Yörük Ali Üsteğmen, Mehmed Said Bey, Halide Edip, Şerife Bacı, Halime Çavuş ve daha yüzlercesi...

Kuvayi Milliye askerleriyle bir, biraz, hayır hayır biraz değil, çok mahcup ama asla vazgeçmiş, umutsuz değil, Mustafa Kemal Atatürk'le kalbinin taa içinde ''bir'' hissetti.

Kurtuluş Savaşı’nın ardından TBMM tarafından 29 Ekim 1923 günü Cumhuriyet ilan edildi. Mustafa Kemal Atatürk oybirliğiyle ilk Cumhurbaşkanı seçildi. İngiliz gemisinde saklanarak kaçan Vahdettin'in bugüne uzayan işbirlikçilerinin istediği rövanş, işte bunun rövanşı. 1923'ün rövanşı, 2023'de alınacakmış!

Türk halkını kul yapma planlarına karşı, sonsuza kadar Cumhurbaşkanımız Mustafa Kemal Atatürk'le bu gün, saat tam 9'u 5 geçe bir olan Atatürk'ün millet yaptığı Türk halkı, İngiliz gemisinde saklanarak kaçan Vahdettin'in yolunda olanlara, 1923'ün rövanşını isteyenlere, 2023'de bu rövanşı elbette hakkıyla verecektir!  

Emaneti ihanet edenlerin elinden alıp, layık olduğu yere TBMM'ne teslim edeceğimizin göstergesidir, araçlarımızdan inip, birbirimize ciddiyetle tebessüm ettiğimiz, bir olduğumuz 10 kasım saat tam dokuzu beş geçe. 

“Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” demiştir bir kere MUSTAFA KEMAL ATATÜRK 

SELMA ŞENEL SEVİNÇ

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.