Halkın Sayfası

Halkın Sayfası

Bu akıl almaz bir başarı, Türk halkını özellikle Erdoğan'ı tebrik ediyorum.

Muhalefete bir bakın 20 yıldır haklı, haklı olduğunu gösteremiyor, evet gösteremiyor ki her şeye rağmen Türk halkının tüm yaşadıklarına karşın, sorumlularının karşısında kısır tartışmalarla muhalefette kalmaya devam ediyor.

Erdoğan'a gelince insan bu kadar yanlış politikalar üretir, mesala ölümlere neden olan 15 Temmuz'un taşlarını terör örgütü lideri Fetullah Gülen'e methiyeler düzerek halkını adeta teröristlere güvensin diye ''aynı secdeye baş koyduklarımızdan zarar gelmez'' diye telkinlerde bulunarak kandırır. 

20 yıldır yönettiği ülkede terör örgütünün, askeriyeden eğitime tüm devlet kurumlarında yapılanmasına izin verir hatta bir takım sınav sahteciliklerine engel olmak şöyle dursun, söz ve davranışlarıyla yollarını açar, daha da ileri giderek askerlerimize kurdukları Ergenekon, Balyoz gibi kumpas tuzaklarını ''savcısıyım'' diyecek kadar savunur, ortak olur.

Ve artık besleyip semirttiği terör örgütü, darbe girişiminde bulunduğunda da sivil, silahsız insanlarla, silahlı terör örgütünü karşı karşıya bırakmayı teşvik eden bir konuşma yapıp, ülkenin vatandaşını koruyacak silahlı gücü yokmuş gibi, tehlike içindeki sokaklara çıkmalarını salık vererek, ölmelerine sebep olur.

Bankalar, yurtlar kurmalarına izin verdiği, zarar gelmez diye kandırdığı halkı, o yurtlarda kaldı, o bankalardan işlem yaptı diye işlerinden eder hatta içeri atar.

Ve  yargılanıp hesap vereceğine, üstüne bir de kahramanlık öyküsünü kim çıkarabilir, hem de tüm suçu, yıllardır Fetullah Gülen için, ''terörist'' diyen muhalefete yıkarak.

Bu akıl almaz bir başarı, Türk halkını özellikle Erdoğan'ı tebrik ediyorum.

Mustafa Kemal Atatürk'ün ve hepimizin tek tek atalarının, çoluk - çocuk, kadın - erkek, yaşlı - genç  tüm yokluğuyla, tırnaklarıyla savaşarak kurduğu Türkiye Cumhuriyeti'nin kazanımlarını tek tek yok eden tek adam sistemiyle yönetiliyor olduğumuz içinde, Türk halkını ve özellikle Erdoğan'ı tebrik ediyorum bu da inanılmaz bir başarı.

Aylardır bile istiye yapılan faiz uygulamaları, akılalmaz söylemlerle, bir aşağı bir yukarı çekilen dolarla, saraylı ve yandaşlarını zenginleştirirken, yıllardır yönettiğin açlığa mahkum ettiğin insanları, bankada parası olan insanlar daha çok kazansın diye dolar üzerinden garantör yaparken halay da çektirdin ya; bu akıl almaz başarı için Erdoğan'ı da halay çeken arkadaşları da tebrik ediyorum.

Bu arada hazineyi para basmaya götürecek, dolayısıyla bugünkü fahiş fiyat artışlarını mumla aratacak enflasyon artışının temellerini atan bu uygulamaya verdiğimiz tepki, halay çekerken büyük resimde başka neler oluyor diye merak ediyorsak;

 mesela Türkiye ile AB arasında gerilime neden olan Doğu Akdeniz'deki sorunu tırmandırması beklenen bir gelişme  yaşandı. Yunan basını, Türkiye'nin tepkisine ve itirazlarına rağmen ExxonMobil ve Katar Petrolleri'nin sondaj çalışmalarına başladığını duyurdu. 

Ankara'nın siyasi, ekonomik, askeri ortağı Katar'ın devlet petrol şirketi ile ABD'li enerji devi ExxonMobil, Kıbrıs açıklarında sondaj çalışmalarına başladı ve bırakın beklenen gerilimi, Türkiye cephesinden herhangi bir açıklama dahi yapılmadı.

Buna karşın Türkiye'nin hak iddia ettiği bölgeye ExxonMobil'in girmeyeceğine dair ABD Dışişleri Bakanlığı açıklamasını aktaran The National Herald, daha önce bölgeye giren İtalyan enerji araştırma gemisinin Türkiye'nin savaş gemileri tarafından korkutulmasına İtalya'dan karşılık gelmediğini de hatırlattı.

Bu konuya bu kadar girmekle yetiniyorum bağlantıları kurmayı okuyucuya bırakmak en iyisi gibi geldi bana, şimdilik......

Selma ŞENEL SEVİNÇ

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.