Asıl operasyon MHP'ye mi

Ümit Özdağ'ın yaptığı açıklamalarla İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu üzerinden ''İyi Parti Fetöcü mü değil mi'' tartışmaları günlerdir sürdürülüyor.  

Meral Akşener'in kamuoyu araştırmalarında partisinin oy oranında ciddi yükseliş görülmeye başlandığı için kendilerine operasyon çekildiği iddiası kayda değer olmakla birlikte, MHP'li Semih Yalçın'ın ''Özdağ'ın partisinin İstanbul İl Başkanıyla ilgili açıklamaları, bu cepheye dair FETÖ iltisakı iddialarını ortadan kaldırmak için tezgahlanmış bir oyun mu?'' açıklaması geldi.

Tartışmanın konusu Fetö olunca yoğurdu üfleyerek yemekte fayda var.

Ama bunun yanında siyasetçilerin Fetöcü suçlamasını artık rutin bir siyasi çıkar aracı haline getiriyor olmalarını da gözden uzak tutmamak gerekiyor.

İşin püf noktası ve bu tartışmada İyi Parti'nin elini en çok güçlendiren bilgi ise, MİT ve Genelkurmay'ın ''Buğra Kavuncu'nun Fetöcü olduğuna dair elimizde kayıt yok'' dediği iddiası.

Akşener, Özdağ'ın Kavuncu ile ilgili Fetö kaygısını kendisine ilettikten sonra telefonla MİT Başkanı ve Milli Savunma Bakanı'nı arayarak bunu sorduğu ve kendisine her iki isimden de 2 gün sonra böyle bir şey olmadığının söylendiğini açıklamıştı malum.

Akşener'in bu açıklamasıyla aslında bu tartışmanın bitmesi beklenirdi. Zira kimin Fetöcü olup olmadığını öğrenmek konusunda heralde Türkiye'de bu iki kurumdan daha güvenilir bir kaynak olamaz. Yani bu bilgiyle İktidar, bir muhalefet partisi olan İyi Parti'yi Fetöcülük suçlanmasından aklamış oldu.

İktidarın adeta kayıtsız şartsız destekleyen MHP'li Semih Yalçın'ın ''tezgahlanmış bir oyun'' diye kaygı ifade etmesi tam bu noktada oldukça dikkat çekici bir hal kazanıyor.

MHP, İyi Parti'nin Fetö iltisakından böyle bir tartışma tehgahlanarak aklandığını neden düşünüyor. Neden kaygılanıyor Semih Yalçın?

MHP'nin kaygısını anlamlandırmak için, MİT ve MSB'nin bu aklama bilgisini Akşener'e vermeden önce Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan onay alıp almadıklarını bilmemiz gerekiyor. Çünkü Semih Yalçın açıklamasında, İyi Parti'nin Fetö iltisakından MİT ve MSB tarafından aklanarak AKP'ye siyasi partner yapılabileceği endişesi seziliyor. Böyle bir durumda AKP, MHP'nin avucundan kayıp gidecek.

Sanıyorum MHP bu arka planı öğrenmek isteyecektir. Yani İyi Parti'nin Fetö iltisakından aklanmasından çok bu aklamanın Erdoğan'ın bilgisi dahilinde olup olmadığı bu aşamada MHP'yi daha çok ilgilendiriyor.

Bu tartışma bakalım önümüzdeki günlerde nereye evrilecek? Herkes İyi Parti'ye operasyon yapılıyor diye bakarken bir de bakmışız ki asıl operasyon AKP tarafından MHP'ye yapılmış.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.