Ahmet Hamdi Çamlı bu kindar dilini nereden besliyor

Aslında ciddiye alınacak bir tarafı yok da, herif iktidar partisinin milletvekili.

Siyasi şöhreti Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eski şoförlerinden birisi olması. Ve biyografisine bakılırsa Erdoğan'la çok eskilere dayanan bir tanışıklığı da var. 

Türk Sineması deyince ilk akla gelen isimlerden biri olan Türkan Şoray geçtiğimiz günlerde Sözcü Hafta Sonu Gazetesi'ne bir röportaj verdi. Aslında röportajı görmemiştim, Ahmet Hamdi Çamlı'nın hakaret ve nefret dolu twiti nedeniyle haberdar oldum.

Türkan Şoray ve Şoray'ın açıklamasını yayınlayan basın kuruluşları hakkında şöyle diyor: 

'Çamuriyetçi, HDPKK'cı, Amerikancı, İsrailci, Emperyalist işbirlikçisi, tantanacı medya sahnesinin son artisti Türkan Şoray'

Röportajın Cumhuriyet, Sol Haber, T 24 ve Tele 1 sitelerinde yayınlanan haber başlıklarının görselini alıp twitine de eklemiş.

Türkan Şoray, mealen Türkiye'nin en önemli sorununun 'işsizlik' olduğunu söylemiş.

Gazetelerde bunu öne çıkaran haberler yapmış. Çamlı'nın bu kadar kepaze bir dil kullanarak o basın kuruluşlarına ve Şoray'a hakaret etmesinin nedeni bu durum. 

Nereden baksan bir klinik olay ile karşı karşıyayız.

TÜİK Ekim ayında genel işsizlik oranını yüzde 13.4 olarak açıklamış. Yani Çamlı'nın da mensubu olduğu iktidarın açıklamasına göre TÜİK 4 milyon 396 bin vatandaşımızın işsiz olduğunu duyurmuş.

Yine TÜİK'in aynı açıklamasına göre gençler arasında işsizlik oranı ise yüzde 25.3

Bu rakamlar Çamlı'nın da mensubu olduğu iktidar tarafından açıklanırken sorun yok da, Türkiye'nin en önde gelen saygıdeğer bir sanatçısı TÜİK rakamlarından hareketle ve çevresinde gördüğü işsizlik kaynaklı sorunları ifade ederken mi suçlu oluyor.

Üstelik de bu işsizlik sorununu yaratanların içinde, her ne kadar kendisi farkında olmasa bile AKP milletvekili olarak Çamlı'nın bizatihi kendisi de bulunuyor

Siyasi şöhreti kendisini milletvekili yapan Cumhurbaşkanı'nın şoförü olmaktan ibaret olan bir iktidar partisi milletvekilinin, daha dikkatli olması gerekmez mi?

Ahmet Hamdi Çamlı, bu ülkede milletvekili olma ayrıcalığına bir şekilde ulaşmış birisi olarak bu ülkenin sanatçısına, basın kuruluşlarına ve Cumhuriyetine karşı kullandığı bu kindar dilini nereden besliyor. 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.