Muzaffer Ayhan Kara

Muzaffer Ayhan Kara

Türk Futbolunda Bir İlk

Göztepe, Türk profesyonel futbol hayatında bir ilki gerçekleştiriyor. Göztepe, yerli ve yabancı nitelikli yatırımcıların kaynak sağladığı fon yapısı ile yönetilen kurumsal bir yatırımcıdan yatırım alan ilk spor kulübü olacak.

Göztepe A. Ş.’nin Süper Lig’e çıktığı ve kalıcı olduğu son dört sezonda öteden beri kurumsal yatırımcılar tarafından kapısı çalınıyordu. Bundan yaklaşık altı buçuk yıl önce kulübü devralan, dünyadaki yatırım süreçlerini ve endüstriyel futbol alanındaki gelişmeleri de iyi bilen ve yakından izleyen Göztepe Başkanı Mehmet Sepil’in attığı adım ilgili prosedürlerin, kontrollerin ve denetimlerin tamamlanmasından sonra resmiyet kazanacak.

Çocukluk hayali Göztepe’yi devraldıktan sonra 2. Lig’den 1. Lig’e ve Süper Lig’e taşıyarak dört sezondur kalıcı hale getiren Sepil, Türk futboluna da önerileriyle zihin açıcı katkılarda bulundu. Kulüpler Birliği Vakfı başkanlığına getirilen ve bu görevi geride bırakan Sepil’in şimdi hedefi mali yapıyı daha da güçlendirerek Göztepe’yi Avrupa ve Dünyada söz sahibi bir kulüp niteliğine doğru yelken açmak.

GÖZTEPE-SPORTTZ SPOR YATIRIMLARI A.Ş. EL SIKIŞTI

Sözü uzatmadan “Göztepe Spor Kulübü-Mehmet Sepil” imzasıyla bugün öğlen yapılan konuyla ilgili yazılı açıklamayla noktalayalım:

“Göztepe Spor Kulübü olarak Sermaye Piyasası Kanunu Hükümlerine göre kurulmuş spor ve medya alanında yatırım yapan Two Zero Ventures Girişim Sermayesi Yatırım Fonu’nun kurucusu ve hakim ortağı olduğu ve sadece futbol yatırımlarına odaklı Sporttz Spor Yatırımları Anonim Şirketi’nden yatırım almak üzere anlaşmış bulunmaktayız. 

Söz konusu yatırım ile Kulübümüz yerli ve yabancı nitelikli yatırımcıların kaynak sağladığı fon yapısı ile yönetilen kurumsal bir yatırımcıdan yatırım alan ilk spor kulübü olmaktadır. Göztepe-Sporttz iş birliği ilk etapta küçük yatırım ile başlamakla beraber, bu ortaklıkla gerek mali gerekse de sportif alanda global standartların en iyisinin uygulanması hedeflenmektedir.

İlkleri içerisinde barındıran bu ortaklık Göztepe’mizin çağdaş dünya kulüplerinin kurumsallığı ve hedefleriyle yarışacak seviyeye gelmesi için önemli bir adımdır. Sermaye piyasalarından ve kurumsal yatırımcılardan yatırım alacak kapasite, şeffaflık içeren kurumsal standartlara ve donanıma sahip olan Kulübümüz bu güçlü birlikteliklerle daha önemli hedeflere doğru yol alacaktır.

Süreçlerin tamamı ilgili fonun Sermaye Piyasası Kanunu hükümlerine göre kurulan ve yönetilen bir fon olması sebebiyle kanunun gerektirdiği prosedür, denetim ve kontroller ışığında gerçekleştirilecektir. Resmi imzalar prosedürün tamamlanmasının ardından atılacaktır.

Göztepe’mize ve Türk Futboluna hayırlı olmasını diliyoruz.”

DİĞER KULÜPLER DE ŞİMDİ DİKKAT KESİLECEK

Türk profesyonel futbolunun, birkaçı dışında tüm kulüplerin içinde bulunduğu mali derin krizi, borç batağını aşmanın bir yolu da bu gibi yatırımları alabilmek gözüküyor. Göztepe, bu anlamda öncü bir rol üstleniyor. Sanırım başta büyük kulüpler olmak üzere Süper Lig kulüpleri ve alt liglerdeki iddialı kulüpler Göztepe’nin bugünkü açıklamasından sonra projektörlerini yatırım kuruluşlarına doğru çevirecektir. Avrupa’nın altıncı büyük ligi olan Türkiye Süper Ligi’ne de yatırımcıların ilgi göstermesi son derece doğal olacaktır.

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar