Muzaffer Ayhan Kara

Muzaffer Ayhan Kara

TFF. 1. Lig’de Altay Zirvede

20210101-181807.jpg

 

TFF 1. Lig’de 16. haftada şampiyonluğun güçlü adaylarından İzmir ekibi Altay deplasmanda güçlü rakibi Tuzlaspor’u 1-0 ile devirerek zirveyi yakaladı. Siyah beyazlılar bu galibiyetle 5 maçlık bir galibiyet serisi de yakaladı.

“O SENE BU SENE”

Geçen iki sezonun gol kralı ve bu sezon da gol krallığı yarışında 12 golle önde giden Paixao yarışta Altay’ın en büyük kozlarından birisi. Ancak “O sene bu sene” mottosuyla şampiyonluğu çok isteyen Altay’da alternatif santrfor Gnanduliet ve kaleci Burak’ın ayrılacak olması, sol bek Özgür’ün ciddi sakatlığı sıkıntı. Özgür’ün yerine forma giyen Kadir sol bekte iyi gözükse de diğer iki mevkiye olduğu gibi bu mevkiye de alternatif gerekiyor. Altay, Kaptan Özgür’ün hücumdaki etkinliğini de arayacak.

TEPEDEKİ ZORLU YARIŞ HEYECAN VERİCİ

2 Altay’ı averajla aynı puandaki Giresunspor izliyor. 30 puanlı iki takım Samsunspor ve Tuzlaspor üçüncü ve dördüncü sırada. 28 puanlı takımlardan bir maç eksiği olan İstanbulspor ile Adana Demirspor ve Keçiörengücü beş, altı, yedinci sıralarda yer alıyor. Sekizinci sırada ise başka bir İzmir ekibi, 27 puanlı Altınordu var. Ligin güçlü ekiplerinden, Ziraat Türkiye Kupası’nda deplasmanda oynadığı maçta Süper Lig’in İzmirlisi Göztepe’yi eleme başarısı gösteren Bursaspor ise 24 puanla dokuzuncu sırada. Puan cetveline baktığımızda olsun, takımların performanslarına ve iniş-çıkışlarını dikkate aldığımızda olsun, ilk dokuz takımın hepsinin de ilk ikiye girerek Süper Lig’e çıkma ihtimali var. Bir takımın da 3-4-5-6. sıraları alan takımların play-off mücadelesiyle Süper Lig’e gideceği TFF 1. Lig’de yarışın son haftaya kadar sürebileceğini öngörüyorum. Tabii ara transferde kadrosunu koruyup sıkıntılı mevkilerine takviye yapanlar daha şanslı olacak. Bakalım yaşlı ve tecrübeli Altay ile  Adana Demirspor mu başaracak, taş gibi genç oyunculardan kurulu Bursaspor, yabancısız Altınordu ve diğerleri mi? Bu ligde yarış hakikaten nefes keseceğe benziyor. Nefes kesici bu yarışta Altay ve Samsunspor’u biraz daha şanslı gördüğümü belirtirken liderden 8 puan geride olsa da Bursaspor’u da hiç yabana atmadığımı eklemeliyim.

ALT SIRALARDA DURUM

Ligin üstü gibi altı da düşme potasındaki 21 puanlı 10. sıradaki Bandırmaspor’dan tutun, 9 puanlı 17. sıradaki Ankaraspor’a kadar büyük mücadeleye sahne olacak. Bandırmaspor ile Ankaraspor arasında ise sırasıyla şu takımlar geliyor: 19 puanlı Menemenspor, 17 puanlı Ümraniyespor, 16 puanlı Boluspor, 15 puanlı Balıkesirspor, 13 puanlı Akhisarspor, 12 puanlı Adanaspor. 3 puanla ligin dibine demir atan Eskişehirspor’un kurtulma şansı ise çok zor. Kadroya çok ciddi bir takviye yapabilirse belki tutunmak için hamle yapabilir. Bir futbol şehri olan Eskişehir’de Es-Es’lerin düşme ihtimalinin güçlü olmasına çok üzülüyorum. Oysa bu takım Süper Lig’e yeleken açmalıydı. Şehrin dinamiklerinin bu tabloya aldırış etmemeleri de doğrusu ilginç!

Önceki ve Sonraki Yazılar