Muzaffer Ayhan Kara

Muzaffer Ayhan Kara

İzmir, Kılıçdaroğlu'na Doping Oldu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 5-6 Şubat Cuma-cumartesi günü İzmir’deydi. Kılıçdaroğlu, Cuma akşamı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile birlikte çığ sonucu şehit olan askerimizin ailesine ve sele kapılarak hayatını kaybeden iki vatandaşımızın ailesine başsağlığı ziyaretinde bulundu. Cumartesi günü ise bir dizi inceleme, ziyaret ve temel atma törenine katıldı. Kılıçdaroğlu’na İzmir programında Soyer ve üst düzey büyükşehir bürokratları yanında genel başkan yardımcıları Seyit Torun ile Ali Öztunç ile PM’nin İzmir kanadından Ednan Arslan, Rıfat Nalbantoğlu ve Devrim Barış Çelik de eşlik etti. İl Başkanı Yücel ile İzmir milletvekilleri, ilçe belediye başkanları da gün boyu süren programa katıldılar.

NARLIDERE METROSU İÇİN SOYER’E TEŞEKKÜR

Kılıçdaroğlu, cumartesi günü ilk olarak İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile Fahrettin Altay-Narlıdere metro hattında süren çalışmaları yerinde inceledi. Metronun Üçkuyular girişinden yerin 30 metre altına inen heyet tünel içinde devam eden çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Soyer, göreve geldiğinde yüzde 12’si tamamlanan 7,2 kilometrelik Fahrettin Altay-Narlıdere metro hattının iki yılda yüzde 72 seviyesine geldiği bilgisini paylaşarak “tünelin ucundaki ışığı görmeye başladıklarını ve ışığın şubat ayı sonunda tamamen görüneceğini” belirtince Kılıçdaroğlu espriyi patlattı; “Tünelin ucundaki ışığı bir de ekonomide görsek!”

CHP Lideri Kılıçdaroğlu bu proje için olağanüstü çaba harcayan Başkan Tunç Soyer ve Büyükşehir ekibine teşekkür etti.

Fahrettin Altay-Narlıdere metro hattı Balçova, Çağdaş, Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Narlıdere, Şehitlik ve Kaymakamlık olmak üzere 7 istasyondan oluşuyor. Büyükşehir Belediyesi, bu hatla birlikte hafif raylı sistem ağındaki istasyon sayısını 24’e, raylı sistemin uzunluğunu da 186,5 kilometreye ulaştırmış olacak. Çalışmaların tamamlanmasıyla, Bornova EVKA-3’ten metroya binenler, Narlıdere Kaymakamlığı’na kadar aktarmasız gidebilecek. Metro hattı 2022 yılında tamamlanacak.

GÜZELYALI’DA ESNAF ZİYARETİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Narlıdere Metrosu sonrasındaki durağı 1 Şubat'ı 2 Şubat'a bağlayan gece kentte yaşanan sel felaketinden çok etkilenen Güzelyalı oldu. Başkan Soyer ile birlikte esnafı ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini ileten Kılıçdaroğlu, İzmir'in yıllık yağışın yaklaşık yüzde 20'sini bir günde aldığını belirterek, "Bu büyük bir felaket. Başkanımız Tunç Soyer'den 2 bin 500 konut ve işyerinde hasar tespitinin yapıldığı bilgisini aldım. Belediyemiz gereken desteği verecektir. Büyükşehir Belediyesi yanınızda" dedi.


KILIÇDAROĞLU UĞUR MUMCU FERİBOTUNDA

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Güzelyalı’dan Üçkuyular İskelesi'ne geçerek İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin geçtiğimiz yılın Aralık ayında hizmete aldığı Uğur Mumcu feribotuna bindi. Feribotta gazeteci-yazar Uğur Mumcu anısına hazırlanan anma köşesine karanfil bırakan Kılıçdaroğlu, kaptan köşküne çıkarak kaptanın seyir defterini de imzaladı.  Uğur Mumcu feribotunda bir ara medyaya ilişkin sohbet ettiğimiz ve yazılarımı okuduğuna özel bir vurgu yapan Kılıçdaroğlu, basının çok çeşitli şekillerde büyük baskı altında olduğuna dikkat çekti. Başkan Soyer’in de içinde olduğu sohbette yerel basına desteğe de vurgu yapıldı.


İZMİR TRAMVAY HATTI 33,6 KM’YE ÇIKACAK

Kılıçdaroğlu’nun İzmir’deki son durağı ise Karşıyaka-Çiğli Tramvay hattı temel atma töreni için Çiğli’ydi. Kılıçdaroğlu törende yaptığı konuşmada İzmir gibi çağdaş bir kentin milletvekili olmaktan gurur duyduğunu ifade ederek Çiğli tramvayının iki yıl sonra kurdelesini keseceklerini, İzmir Büyükşehir’in 15 Şubat’ta da Buca metrosunun yapımı için ihaleye çıkılacağı müjdesini verdi.

İki yıl içinde tamamlanması planlanan Karşıyaka Tramvayı’nın devamı niteliğindeki Çiğli Tramvayı, 11 kilometre uzunluğunda ve 14 istasyondan oluşuyor. Karşıyaka Çevreyolu İstasyonu’ndan başlayacak hat, bağlantı köprüsü ile Çiğli İstasyonaltı Mahallesi’ne bağlanacak. Yaklaşık 500 metrelik bağlantı köprüsü, çevre yolunun üzerinden geçecek ve köprüde tramvay hattının yanı sıra yaya ve bisiklet yolları da bulunacak. Güzergâhın büyük bölümü mevcut cadde ve yolların orta refüjlerinden geçecek şekilde çift hat olarak planlandı.

2017 yılında 8,8 kilometrelik Karşıyaka, 2018’de de 12,8 kilometrelik Konak hattının devreye girmesiyle tramvay İzmir’de toplu ulaşımın en önemli unsurlarından biri oldu. Çiğli Tramvayı’nın da hizmete girmesi ile İzmir’deki tramvay hatlarının uzunluğu 33,6 kilometreye ulaşacak.

KILIÇDAROĞLU İZMİR’DE MORAL BULDU

Kılıçdaroğlu’nun İzmir programında neşesi yerindeydi, yüzünden gülümseme eksik olmadı. Çünkü yüzyıldaki en büyük sel felaketinin izlerinin birkaç gün içinde büyük ölçüde silindiğini, hasar tespitlerinin yapılarak pazartesi günü mecliste alınacak kararla nakit yardımların da devreye gireceği bilgisini aldı Başkan Soyer’den. Kılıçdaroğlu, benim de yaşadığım Güzelyalı’da çok sayıda esnafın dükkanına girdi ve belediyenin hızlı ve sonuca giden çalışmalarını onlardan dinledi. Kılıçdaroğlu’nun mutluluğunun bir nedeni de esnaf ziyareti sırasında balkon ve pencerelerden yükselen alkışlar ve tezahürattı. CHP Genel Başkanı bu ilgiye sıklıkla el sallayarak cevap verdi. Bir ara, muhitteki apartman görevlilerinin kıdemlisi, “Kapıcılar Kralı” Tevfik Bey’le bu kesime özel bir ilgi gösteren Kılıçdaroğlu’nu tanıştırdım ve sohbet ettiler. Kılıçdaroğlu ile tanıştırdığım Güzelyalı'dan bir diğer isim de Erdal'ın Yeri adlı meşhur çay ocağımızın işletmecisi Erdal Sefer oldu. 

Kılıçdaroğlu’nun yüzünü gülümseten sadece sel felaketinin yaralarının hızla sarılması değildi; Narlıdere metrosundaki ilerleme, Buca Metrosu’nun ihaleye çıkma eşiğine gelmesi ve Çiğli tramvayının temelinin atılarak iki yılda kurdelesinin kesilecek olması da o gülümseyen yüzün diğer nedenleriydi.

Kılıçdaroğlu’na önerim, 11 büyükşehire ve özellikle milletvekili olduğu İzmir ile Antalya, Adana, Mersin ve Hatay’a daha çok zaman ayırması.

 

 

 

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar