Muzaffer Ayhan Kara

Muzaffer Ayhan Kara

FB'nin Bugünkü Depremini İki Hafta Önce Bakın Nasıl Haber Vermiştim

FB Kulübünden bugün yapılan açıklamada futbol takımı teknik direktörü Erol Bulut ile karşılıklı anlaşılarak yolların ayrıldığı duyuruldu. Açıklama şöyle:

EROL BULUT GÖNDERİLDİ, YERİNE SPORTİF DİREKTÖR GETİRİLDİ

"2020-21 sezonu itibariyle Futbol Takımımızın Teknik Direktörlük görevini yürüten Sayın Erol Bulut ile yollarımız bugün itibarıyla karşılıklı anlaşarak ayrılmıştır. Fenerbahçe’mizin çatısı altında bugüne dek verdiği hizmetler için Erol Bulut’a teşekkür ediyor; kariyerinin geri kalanında başarılar diliyoruz. Sezonun geri kalan haftalarında, Yönetim Kurulumuzun almış olduğu kararla, Sportif Direktörümüz Emre Belözoğlu futbol takımımızın teknik sorumlusu olarak görev yapacaktır. Süper Lig’de mücadelesini Emre Belözoğlu’nun yönetiminde sürdürecek olan takımımıza başarılar diliyoruz."

Hemen belirteyim; daha doğrusu açıklamayı tercüme edeyim; yolların ayrılması karşılıklı anlaşmayla gerçekleşmedi. FB yönetimi Bulut’u gönderdi. Her iki tarafa yara vermeden olabildiği kadar iyi bir ambalajla kaplandı iki taraf arasındaki kopma. İçeride bir türlü dikiş tutturamayan FB’nin, BJK maçında mahcup olunmayan bir skor sonrasında hocasını göndermesiyle hocanın prestiji de sarsılmamış oldu.  Böylece içerideki ilk maça da eski sportif direktör yeni teknik direktör Emre Belözoğlu hazırlayacak takımı ve sahaya çıkaracak.

SÜRPRİZ YOK

Peki bu ayrılık sürpriz mi? Asla değil. Perşembenin gelişi çarşambadan belliydi. Zaten 28. haftanın panoramasını yaptığım ve 11 Mart’ta, iki hafta önce bizimtv.com.tr’de yayınlanan “28. Hafta Tam 5 deplasman Galibiyetine Sahne Oldu” başlıklı yazımda bugünkü kopmanın kaçınılmazlığını FB ile ilgili şu paragrafta açıkça ortaya koymuştum:

“FB ise zengin bir orta alan koleksiyonu yaptı! Epeydir sakat olan Gustove da iyileşti şimdi. Caner’le gereksiz bir gerilim, Pelkas ve Mesut’un sakatlığı da olunca endişe eksik olmuyor. En büyük endişe ise sportif direktör-teknik direktör gerilimi. Kimin patron olduğu belli değil. İkisi de konuşuyor, ikisi de antrenman sahasında. Bu görüntü bir takımı iki başlı yapar ve futbolcu kime bakacağını şaşırır. Benden söylemesi.”

BULUT DA BAŞKAN KOÇ DA HATALI

FB Başkanı Ali Koç’un önüne gidişatı ortaya koyan bu satırlar da mutlaka konulmuştur. Futbol kamuoyunda da konu epeydir gündemdeydi. Bugünkü gelişmede iki tarafın da hatalı olduğunu not etmem gerek. Erol Bulut, iki başlılığa en baştan razı olarak büyük hata yapmıştı. Alanyaspor’da başarılı bir grafik çizen ve ‘büyük takım hocalığına terfi eden’ Bulut, tek yetkili olarak başlamalıydı. Nitekim gelişmeler süreç içerisinde bu hatayı açığa çıkardı. Genç ve başarılı hoca için üzüldüm. İkinci hata ise FB Başkanı Ali Koç’un. Hem de katlamalı bir hata! İlk olarak Emre Belözoğlu’nun futbol takımına sportif direktör olarak getirilmesi FB adına çok büyük hata! FETÖ’nün 3 Temmuz sürecini yaşattığı FB’nin başına sportif direktör olarak getirilecek başka bir adam yok muydu Allah aşkına? Bu kez de aynı isim teknik direktörlüğe getirilerek hatanın hatası yapıldı! FB’ye büyük emeği geçen Aziz Yıldırım ne yapsın şimdi? FB tribünleri ne yapsın? İstanbul Sözleşmesi’nde doğru tutum takınan ve takdir kazanan Ali Koç maalesef Emre tercihiyle katmerli bir yanlışa düştü. Belki de yapılması gereken Emre ile yolları ayırıp Erol Bulut’un önünü açmaktı.

YAZIK OLUR

FB Türk futbolunun mazisi olan en köklü ve marka kulüplerinden birisi. Bu markayı Mesut’u alıp forse ettiğiniz gibi Emre ile de aşağı çekebilirsiniz. Ne isterseniz yaparsınız, düdük sizde, istediğiniz gibi çalarsınız ama olan FB’ye olur, yazık olur. FB’nin tarihinde önemli yeri olan Aziz Yıldırım’a yazık olur, on binlerce taraftarın 3 Temmuz sürecindeki yürüyüşlerine yazık olur.



 

Önceki ve Sonraki Yazılar