Muzaffer Ayhan Kara

Muzaffer Ayhan Kara

28. Hafta Tam 5 Deplasman Takımının Galibiyetine Sahne Oldu

Süper Lig’de geride kalan 28. hafta tam 5 takım deplasmandan 3 puanla döndü.

Yeni hocası Hikmet Karaman’la alt sıralardan kurtulmaya çalışan ve iyi bir periyot yakalayan Ankaragücü güçlü rakibi Karagümrük’ü 0-1 ile, Kayserispor ligin flaş takımı Hatayspor’u 1-3’le, Başakşehir çok uzun aradan sonra zor da olsa Gençlerbirliği’ni dibe iterek 0-1’le, üst sıralardan uzaklaşmamak için direnen Alanyaspor zorlu rakibi Trabzospor’u 1-3’le, FB de Konyaspor’u 0-3’le geçerek evlerine üç puanla dönen takımlar oldu. Deplasmandan beraberlik çıkaran takımlar ise Sivasspor (GS ile 2-2) ve Kasımpaşa’ydı (Antalyaspor ile 1-1). Evinde 3 puanla sahadan ayrılan sadece 3 takım vardı 28. haftada; Y. Denizlsipor Y. Malatyaspor’u 3-2 ile, Beşiktaş Gaziantep FK’yı 2-1 ile, Göztepe de BB Erzurumspor’u 3-1 ile geçmeyi başardı.

HAFTANIN EN’LERİ

Haftanın takımında çatallaştım ve iki takımın altını çizeceğim; Ankaragücü ve Alanyaspor. Hikmet Karaman, sarı lacivertlilerin ligde tutunması için olağanüstü çaba harcıyor ve ilk birkaç haftada takımı ayağa kaldırmayı başardı. Ligin genç ve başarılı teknik direktörlerinden Çağdaş Hoca da bir sendeleme dönemi yaşasa da takımını Trabzon gibi zor bir deplasmanda ayağa kaldırmayı başardı. Bu nedenle haftanın teknik direktörleri olarak bu iki ismi ve Göztepe teknik Direktörü Ünal Karaman’ı işaret edeceğim.  Karaman, doğru futbolcu tercihleri, telaş etmeden oyuna yerinde dokunuşlar ve uygun dakikalardaki oyuncu değişimleriyle doğru müdahalelerde bulundu ve takımının maçı koparmasını sağladı. Haftanın futbolcuları ise kuşkusuz Göztepe’den Diabate ve BJK’dan Ebubekir. İkisi de takımın kaderini tayin eden oyuncular oldu goller ve asistle.

ZİRVE YARIŞI NEFES NEFESE

Bu sonuçlardan sonra zirve yarışı yeniden nefes nefese sürüyor. Daha avantajlı olan ve FB ve GS’ye göre bir maçı eksik olan BJK 60 puanla lider. BJK’yı 58 puanla GS ve FB izliyor. FB’nin derdi kendi evinde peş peşe kaybettiği maçlar! 29. haftada evinde Gençlerbirliği’ni geçerek çok uzun aradan sonra evinde 3 puanla tanışmak istiyor fakat Ankara ekibi de kaybederse iyice yuvarlanacak. Kritik bir maç.  BJK bu hafta Başakşehir’de GS ise Kayseri’de. Bakalım bu üç maç sonunda ligin üstü nasıl şekillenecek. Şunu belirteyim; bu sezon şampiyonluk burun farkıyla belli olacak gözüküyor. Ancak BJK,  Atiba  ve Gezzal’la, gol silahları Ebubekir ve Larin’le ağır basıyor. GS’de Belhanda ile yollar ayrıldı, takımda bir türlü istikrar oluşmadı. FB ise zengin bir orta alan koleksiyonu yaptı! Epeydir sakat olan Gustove da iyileşti şimdi. Caner’le gereksiz bir gerilim, Pelkas ve Mesut’un sakatlığı da olunca endişe eksik olmuyor. En büyük endişe ise sportif direktör-teknik direktör gerilimi. Kimin patron olduğu belli değil. İkisi de konuşuyor, ikisi de antrenman sahasında. Bu görüntü bir takımı iki başlı yapar ve futbolcu kime bakacağını şaşırır. Benden söylemesi.

TRABZON 4'ÜNCÜLÜĞE TUTUNACAK, 5'İNCİLİK İÇİN ADAY ÇOK

Trabzonspor evinde Alanya’ya kaybetmeseydi GS ve FB’nin ensesine yaklaşacaktı ki, artık bundan sonra zor ve dördüncülüğe demir atar gözüküyor. Lig beşinciliğine 46 puanlı Alanyaspor ve Hatayspor daha yakın gözükse de 11. sıradaki 34 puanlı Sivasspor’dan başlayarak Antalyaspor (36), Göztepe (39), Karagümrük (41) ve Gaziantep FK (43)  da potada.

Göztepe, Ünal Karaman’la son 5 maçında 4 galibiyet ve 1 beraberlik alıp 13 puan toplayarak istikrarlı bir şekilde yukarıya doğru tırmanmaya başladı. Böyle giderse 46 puanlı takımlara yaklaşacak ve beşinciliğe göz dikecek başlıca takım olacaktır. Ünal Hoca’ya tavsiyem artık beşincilik-altıncılık hedefi koyması ve rehavete geçit vermemesi.

GENÇLERBİRLİĞİ’NİN İŞİ ÇOK ZOR

Alt sıralardaki takımlar kalan haftalarda kıran kırana bir mücadele verecek. Bu sezon dört takım küme düşecek ve en alttaki 21 puanlı Gençler’in işinin çok zor olduğunu belirtmek gerekiyor. 24 puanlı Y. Denizlispor, 26 puanlı BB Erzurumspor ve Ankaragücü ile ateşi derinden hissediyor. 29 puanlı Başakşehir yavaş yavaş orta sıralara doğru çıkacaktır ama 28 puanlı Ç. Rizespor, 30 puanlı Kasımpaşa, 31 puanlı Kayserispor ve Y. Malatyaspor 32 puanlı ve 12. sıradaki Konyaspor’a kadar düşme hattının hemen üzerindeki takımlar tehlike çemberinin içindeler.

 BU HAFTA KRİTİK MAÇLAR VAR

29. haftada kritik maçlar oynanacak. Örneğin, Kasımpaşa-Konyaspor maçı bunlardan biri. Kaybeden tehlike bölgesine daha da yaklaşacak. Beraberlik halinde ise iki takım da tehlike çemberinin içinde kalmaya devam edecek.

 


 

Önceki ve Sonraki Yazılar