“U DÖNÜŞ” Ustası

 

“Mutfakta yangın az da olsa söner” sanan ve K. Kılıçdaroğlu’na inanmayan çaresiz kitleler, Tek Adam AKP’nin Reisine oy verdiler. Gördüler ki, yangın sönmek bir yana, zam alevleriyle bacaları sardı.

Artık bazı akıllı habercilerin 5 yılda bir olsun “patron sizsiniz” sözünün pişmanlığı ile emekçiler hak aramak için sokağa döküldüler.

Döküldüler ama karşılarında hep olduğu gibi yine, “sokaklar yürümekle aşınmaz” diyen İslamköylü demokrat Sülo (Süleyman Demirel) değil, Kasımpaşalı Cumhurbaşkanının eli coplu, panzerli polisini buldular.

Ne var ki, AK Saray hala aklından çıkaramadığı Gezi direnişi korkusuyla kaybettiği 2019 İstanbul seçimini 2024 Mart’ta da yaşamamak için batık ekonomi gündemini değiştirmeye çalışıyor.

Gündem değiştirmekte artık çok usta olduğunu son seçimde bir kez daha gördük. Halkın aş-iş derdi zirve yapmışken Ak Saray seçimin gündemini CHP Genel Başkanını PKK ve FETÖ suçlaması ile karartmayı becerdi.

Seçim sonuçlarını istediği gibi lehine çevirdi ve AK Saraydaki ekonomi ve maliye danışmanlarını tümüyle yeniledi ama önceki bütün söz ve vaatlerinin tersine, gidişin çalışan ve sabit gelirliler aleyhine tırmanışını engelleyemedi.

İşte AK Sarayın, yıllardır bilerek kapattığı “Avrupa Birliği kapısını açın” teklifi ve ABD ile “NATO (İsveç) ve F-16’lar pazarlığı”, gündem değiştirmek ustalığının iç politik amaçlı sonucudur.

Her iki konuda da uygulamalı hiçbir değişiklik olmayacağını herkesten önce Partili Cumhurbaşkanı ve AK Sarayın yeni yönetim kadrosu çok iyi biliyor.

Nasıl ki, ABD, AB ve hatta Rusya Liderleri aralarında tebessümle ve göz kırparak bildikleri gibi…

AK Saray başta ekonomi olmak üzere, ülke yönetimi tamamen elinden çıktığı için asıl sorunun, “gündemi yönetmek” ile çözülmeyeceğini ve Arap Kardeşlerine el açarak 5-10 milyon dolarla iflasın önlenemeyeceğini anladı.

O nedenle NATO dönüşü Ankara’da, ABD’den (Başkan Joe Biden’dan) IMF’nin araka kapısını kendisine açmasını istirham(!) ettiği haberleri dolaşıyor.

20 yıldır birçok konuda ustalaştığını artık dost düşman içerde-dışarda herkes gördü. Ama “U Dönüşü” yapmakta yakın tarihimizin 5 Yıldızlı Tek Politikacısı olduğunu, başta en yakınları kendisi bile yadsıyamaz.

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.