Bilinçli ve Kararlı Olmalıyız

Pahalılık, işsizlik ve salgın karşısında çaresiz ve sahipsiz kalan kitlenin aklı karmakarışık olmuş durumda.

Ne yazık ki, kitle böyle ortamlarda hukuk dışı uygulamalara ve devlet adına şiddet kullanımına seyirci kalır, hatta korkuyla iktidar gücünü eline geçirene sığınma-yaranma baskısından kurtulamaz.

Yakın tarih sayfaları, oy hırsı içine giren politikacının, kitlenin bu bencil damarını sonuna kadar kullandığının tanığıdır.

Bu yola girdiğinde O Politikacının kafası ve dili artık, yurttaşın ve ülkenin gerçek sorunları ve çözümleri için değil, kitlenin aklını daha da karıştırmak ve karartmak için çalışır.

Elbette, dünlerdekinin tam tersini bu gün söylemekten hiç gocunmaz. Yarın da, bu günkünü rahatlıkla unutur!

Üstelik devlet vesayetini (gücünü) elde ettiğinde O Politikacı, erginleştiği yaşlarda koşullandığı ve bilinçaltına yerleşen soyut ve tinsel ezber ve önyargılarıyla verdiği yanlış kararların faturasını ya, siyasî karşıtlarının üzerine atar.

Ya da, -sorumluluğunu kendi üstlenmek- yerine, yüzyıllardır halkın güvendiği hikâyelerdeki soyut “Devlet Babaya” yıkar.

Bunları tanıdığım bütün politikacılara değil özellikle Bir Politikacıya dönük, yarım yüzyıllık politika arenasında ki gözlemlerime dayanarak, yazdım.

“Bu operasyonun sorumlusu, elbette aynı zamanda başkomutan ve yürütmenin başı olan cumhurbaşkanından, askerinden polisine, istihbaratçısına kadar -Türkiye Devleti'dir-“ dediği gibi.

“Terbiyesize (CHP Genel Başkanı) bak. Alçaklıkta demiyorum, çukurlukta sınır tanımayanlara, bu millet onca şehidimizin ve gazimizin hesabını soracak” dediği gibi.

“Yine bu zatın terörün uluslararası boyutundan, terör örgütlerinin uluslararası alanda nasıl aparat olarak kullanıldığından zerre kadar malumatı olmadığını görüyoruz” dediği gibi.

Sözcülerine “Mısır ile ikili ilişkilerimizi görüşmek istiyoruz. Mısır ve diğer Körfez ülkeleriyle bölgesel barış ve istikrar için yeni bir sayfa açılabilir” dedirttiği gibi.

“Bu tür paçavra haritaların Türkiye Cumhuriyeti’nin kudreti karşısında hiçbir hükmü yoktur. Türkiye Cumhuriyeti’nin bütünlüğüne dönük haddini aşan her türlü paçavra harita ve paçavra projeye karşı irademiz ve kararlılığımız ortadadır” dedirttiği gibi.

Bunları, günlük yaşam altında ezilmiş küstürülmüş çaresizlikten sinmiş yığınlar adına, laik demokratik cumhuriyetçi bizlerin, güç birliğiyle hak ve adalet savaşımını sürdürme kararlığımızın altını çizmek için yazdım.   

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.