Ergün Aydoğan

Ergün Aydoğan

Meral Akşener niye İmamoğlu'nu hedef alıyor?

                      

Son seçimlere ittifak ortağı olarak giren CHP ve İYİP arası seçimin kaybedilmesi, Meral Akşener’in Başbakanlık hedefinin ortadan kalkmasıyla İYİP ittifakı bozarak seçimlere ‘hür ve müstakil’ girme karar aldı. Kararlarını ‘birilerine seçim kazandırma ve kaybettirme’ üzerine kurulmuş bir parti değiliz, toplum AKP ve CHP arasına sıkışmak zorunda değil biz topluma ‘üçüncü bir yol’ öneriyoruz gerekçeleriyle ayrılıklarını gerekçelendirdi.

Akşener ayrılık sonrası sadece Kılıçdaroğlu ve CHP’yi değil, sözde benim cumhurbaşkanı adayım dediği, cesaret gösterip (korktular dediği) aday olmamakla eleştirdiği… Ben İmamoğlu ve Yavaş’ın cumhurbaşkanı yardımcıları olmalarını önerdim diyerek, kalktığı masaya geri döndüğünü söyledikten sonra bugün Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ı hedef alarak ciddi eleştiriler yöneltiyor. Sanki rakibi AKP değil CHP, sanki AKP adaylarına karşı değil de CHP adayları Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu’na karşı yarışıyor.

Haklı olarak siyasete ve siyasetçiye güven zaafı duyan seçmenin beynini yakacak durumlar…

18 Şubat Pazar günü CHP’nin Ankara Arena’da aday tanıtım toplantısı yapılırken, aynı saatlerde İYİ Parti de İstanbul Haliç Kongre Merkezinde İstanbul adayları tanıtım toplantısı vardı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel 2019’un aksine seçimlere ayrı giriyor olsak da muhalefete muhalefet etmenin zamanı değil, hedefimizde iktidar var derken…   

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in İmamoğlu’nu hedef alan ağır sözleri düne kadar duygu ortaklığı yapan muhalefet seçmenini şaşkınlığa uğrattı. Akşener ‘’Bu şehri artık amacı sadece İstanbullunun derdine derman olmak olanların yönetmesi gerekiyor. Mesela eli genel merkezlerinde gözü başka mevkilerde, boş zamanlarında da İstanbul’da olanlar bu şehri yönetemez’’ diye açıklamalar yaptı.

Nasıl, tam AKP-Erdoğan ağzı eleştiriler değil mi?

Şimdi bunu diyen Akşener’e seçmen sormaz mı ey Akşener siz değil misiniz İmamoğlu için ‘ablam yüzünde rabbi yasir’ gördü diyen! Siz değil misiniz İmamoğlu için ‘’Fatih’in İstanbul’u fethettiği yaştasın’’ diyen! Siz değil misiniz Saraçhane de sarmaş dolaş mitingler yapan!

Yetmedi…

Sayın Meral Akşener şimdi ‘eli genel merkezde, gözü başka mevkilerde’ derken kendi ifadenizle siz değil misiniz ‘’bu arkadaşları cumhurbaşkanı adayı yapmak istedik, bu arkadaşlar cesaret gösteremediler, korktular’’ diyen! Olmadı kalktığınız masaya geri dönme şartı olarak cumhurbaşkanı yardımcısı olmalarını öneren! Partileriyle karşı karşıya getiren siz değil misiniz? Mayıs seçimlerinde gözlerini başka mevkilere dikmesi için zemin hazırlayıp, ısrarla adaylığa zorlarken bugün ise ‘gözlerinin başka mevkilerde’ olmakla suçlamak ne demek?

Seçimlere ayrı ‘hür ve müstakil’ gidebilirsiniz, en doğal hakkınız ama siyasi tutarlılık, inandırıcılık gereği, seçmenin güven duygusunu zedelememek adına söylem tutarlılığı adına devletin en üst makamına uygun gördüğünüz İmamoğlu’na yönelik söylemlerinizin anlamı nedir?

Sadece Meral Akşener değil, Ümit Özdağ ve muhalefet parti genel başkanları iktidarı, iktidarın adayını hedef almaları gerekirken Ekrem İmamoğlu’nu hedef almalarının nedeni İstanbul’da seçim kazanmak için değil. Seçimlerin Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum arasında geçeceğini onlarda biliyorlar. Öyleyse muhalefet genel başkanları Erdoğan yerine neden İmamoğlu’nu hedef alıyorlar?

Anlaşılan o ki, seçimleri kazanamayacaklarının farkındalar, Erdoğan’ın da sandıkta yenilemeyeceğine inanıyor, 2028’e kadar da Erdoğan iktidarda olacağına göre, Erdoğan sonrası dönemde büyümelerine engel olacağını düşündükleri, potansiyeli en yüksek, gelecek vaat eden siyasi olarak İmamoğlu’na karşı siyaset geliştiriyor, İmamoğlu’nun önünü kesmeyi Erdoğan ile mücadeleye tercih ediyorlar.

Bütün hesaplar yerel seçimlerden başarıyla çıkmanın ötesinde 2028’in yol haritası hazırlanıyor. Onun için 25 yıl İstanbul’u yönetmiş AKP, Murat Kurum yerine, İmamoğlu’na yükleniyorlar.

Meral Akşener’in doğrudan İmamoğlu’nu hedef almasının başka bir anlamı yok… Siyasi savrulmalar karşısında beyni yansa da seçmen sandıkta gereğini yapacaktır!                               

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.