Ergün Aydoğan

Ergün Aydoğan

Bütün Bakanlar niye İstanbul'da?

                                         

Partili cumhurbaşkanı Erdoğan her gün bir kent meydanında 85 milyonun cumhurbaşkanı olarak değil sadece AKP’lilerin cumhurbaşkanı olarak partisinin adaylarına oy istiyor. Muhalefet partilerinin adaylarını özellikle CHP ve kendi tabanından oy alacak olan Yeniden Refah Partisi’ne yükleniyor, ağır eleştiriler yöneltiyor. Hızını alamıyor ‘’Tek parti faşizmi kalıntısı zihniyet, terör örgütü uzantılarıyla pusuda bekliyor’’ diyerek CHP’ye yükleniyor.

Tek parti faşizmi…

Yani CHP’nin tek parti dönemine atıf yapılıyor belli ki, oysa bugün gelinen durum ‘Tek Parti faşizmi’ denilen 75-80 yıl öncesini aratır durumda değil midir?

Partili cumhurbaşkanı meydanlarda, bakanların tümü sahada her biri bir ilden sonra şimdi 17 bakan hepsi birden İstanbul’da sahada. Adalet bakanının muhalefete ayar veren açıklamaları ortada, bakanlar sahada iken yargının, devlet bürokrasinin istese bile bu siyasi baskının dışında hareket edebilmesi mümkün müdür, elbette mümkün olamaz.

Bakın beğenmedikleri eski Türkiye’de İçişleri Bakanı seçimlerde istifa eder tarafsız bir bakan atanırdı. Şimdiki İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Iğdır, Pendik ve Sancaktepe adayları ile gerçekleştirdiği ziyaretlerini sosyal medya hesabından ‘’Türkiye Yüzyılı’nı birlikte inşa ediyoruz’’ notundan sonra. AKP’nin saha çalışmalarına dahil olarak AKP adayları ile birlikte Silivri’de esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi. Ziyaretlerini sosyal medya hesabından yayınlayan Yerlikaya, AKP’li adaylara açık destek verdi. Esnaflara ‘’Muradımıza erelim’’ diyerek İstanbul adayı Murat Kurum’a açık açık oy istedi.

Neyse o tek parti faşizmi…

İçişleri Bakanı sahada açıkça AK Parti için oy isterken, seçim güvenliğini sağlamsı gereken emrindeki güvenlik kuvvetlerinin objektif, tarafsız olacaklarına güven duymaya devam edilebilir mi, ne dersiniz!

85 milyonun vergileriyle ayakta duran kamu kurumu olan TRT’nin tutumunu daha önce yazdık. TRT’nin veya başka bir kamu kurumunun kural tanımazlığına dur diyecek bir merci maalesef yok. Bu kadar eşitsiz bir yarışta oy verecek vatandaşın bu süreçlerden etkilenmeden özgür iradesiyle yapacağı tercih gerçekten çok kıymetlidir.

Hele bir İstanbul var ki hayatın her şeyin ötesinde, mutlaka tekrar ele geçirilmek isteniyor! Bir başkan adayı var Murat Kurum, hafif kalıyor olmalı ki 17 bakan İstanbul’da sahada topyekûn Ekrem İmamoğlu’na karşılar. Yeter mi, yetmez. 21 belediye başkanı, yüzlerce milletvekili, 39 kaymakam, binlerce kamu görevlisi ve son hafta, kapatıp kendilerine ‘özel miting alanı’ yaptıkları ATATÜRK Havalimanında sahaya çıkan partili cumhurbaşkanı R. T. Erdoğan topyekun Ekrem İmamoğlu’na karşı.

Bütün engellemeler, hile, hurda, iftira, algı, yoğun karalamalara rağmen Ekrem İmamoğlu kamuoyu araştırmalarına göre birkaç puan Murat Kurum’un önünde. İmamoğlu açılışların dışında her gün birden fazla ilçe mitinglerinde halkın yoğun ilgi ve coşkusuyla karşılanıyor.

‘Çünkü çaldılar’ iddiası 2019 seçimlerinin iptal gerekçesiydi ama üzerinden bunca zaman geçti kimin çaldığı bir türlü ortaya çıkarılamadı. Hırsız var dedikleri hırsız bulunamadı. Siyasi yasak beklentilerinden de bir şey çıkartılamadı illa bir şey bulacaklar ya buldular! Mayıs seçimlerindeki montaj kaset benzeri AKP’li avukatın ofisinde çekilen 2019 yılına ait CHP’nin İstanbul bina alım sürecinin görüntülerini 4 yıl sonra seçime az bir süre kala servis ettiler. Bunun üzerinden ne kadar yara açabilirizin gayreti içine girdiler.

CHP’nin 2019’daki bina alım görüntülerine o kadar umut bağlanmış ki, CNN Türk ekranlarında Tarafsız Bölge programında, iktidarın güven duyduğu araştırmacılardan SONAR Araştırma Şirketi kurucusu Hakan Bayrakçı’nın görüşüne başvuruldu. Bayrakçı, seçimin başabaş gittiğini ama İmamoğlu’nun biraz önde olduğunu açıkladı. Stüdyoda bulunanlarda bir panik hali başladı çünkü böyle bir açıklama Bayrakçı’dan beklenmiyordu. Şaşkınlık Ahmet Hakanla başladı ‘nasıl olur’. Abdülkadir Selvi ‘’para görüntüleri, para sayma görüntüleri bunlar etkili oldu mu?’’ diye soruyor, olsun istiyor... Bayrakçı ‘para sayma olayı, düşünüldüğü gibi zarar vermedi.’’ Melik Yiğitel ‘’DEM yüzde 13’ten yüzde 1’e nasıl geriliyor’’ diye feryat figan… Ahmet Hakan ‘’İYİ Parti seçmeni İmamoğlu’na yönleniyor, DEM seçmeni İmamoğlu’na yönleniyor, Yeniden Refah Murat Kurum’a ne diye yönelmiyor onu anlamadım…’’

Bir panik, bir telaş, bu kadar operasyona rağmen…

İmamoğlu nasıl hala önde olur hayreti içindeler. Terörün partisi olmakla suçladıkları DEM’in oyları ‘çok artsın’ YRP’nin oyları Murat Kurum’a aksın istiyorlar ama ekranlardaki operasyonlara inat İstanbul seçmeni rasyonel davranacağını gösteriyor…

Bir kamu bankası müdürünün İmamhatip Okulu yapacağım gerekçesiyle ayakkabı kutularına istiflediği milyonlarca doların hesabını sormayıp, müdürü ödüllendirenler günlerdir CHP’nin bina alım sürecindeki paralar üzerinden algı çalışması yürütmesi kara mizah değilse, çaresizliktir.

Gerçekleri bildiğimde, yalan söyleyenleri dinlemeyi seviyorum. Mark Twain

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.