Sahte PCR çetesinin görüntüleri ortaya çıktı

Sahte PCR çetesinin görüntüleri ortaya çıktı

İstanbul'da para karşılığı Covid-19 salgınıyla ilgili sahte negatif test sonucu belgesi satan şebekeye yönelik şubat ayında düzenlenen operasyonun ikinci dalgasında 3 kişi daha gözaltına alındı. Şebekenin sokak ortasında test yaptıkları yeni görüntüler ortaya çıktı.

İstanbul'da para karşılığı sahte negatif PCR testi sonucu belgesi satan şebekeye yönelik şubat ayında düzenlenen operasyonun ikinci dalgasında, 3 kişi daha gözaltına alındı. Şebekenin, sokak ortasında test yaparken çekilmiş yeni görüntüleri ortaya çıktı.

İstanbul Emniyeti'nden verilen bilgiye göre; Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, sahte negatif PCR test sonucu belgesi üretip bu belgeleri 150 ila 300 dolara satan şebekeye 24 Şubat’ta operasyon düzenlemişti.

Operasyonda gözaltına alınan dijital materyalleri inceleyen polis, yeni delillere ulaştı ve ikinci bir operasyon için harekete geçti.

ÇETENİN BAŞINDAKİ İSİM MİLYONLARCA TAKİPÇİSİ OLAN BİR SOSYAL MEDYA FENOMENİ

Dünya genelinde milyonlarca takipçisi olan ve şubat ayında gerçekleştirilen operasyonda yakalanıp tutuklanan Gürcistan asıllı N.M. adlı sosyal medya fenomeninin başında bulunduğu şebekeye yönelik ikinci dalga operasyon, 14 Eylül’de yapıldı.

İstanbul’da 4 farklı adrese eş zamanlı düzenlenen operasyonda, E.K., M.S. ve B.F. isimli 3 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Esenler ilçesindeki adreste yapılan aramalarda çok sayıda Covid-19 test kiti, Covid-19 sürüntü çubuğu ve Covid-19 negatif test sonucunu içeren belgeler ele geçirildi.

Polis, Suriye uyruklu M.T. isimli kişinin, beyaz önlük giyip doktor rolü yapmak suretiyle Covid-19 testi için gelen müşterilerden sokakta veya turizm acentesi içerisinde sürüntü örneği aldığı, ancak herhangi bir laboratuvara ya da hastaneye göndermeden çöpe attığı tespit edildi.

Şebekenin, sahte PCR belgelerinin hızlı bir şekilde hazırlanması ve sonrasında çevrimiçi olarak kare kod sistemiyle teyit alınabilmesi amacıyla bir web sitesi faaliyete geçirdiği anlaşıldı. Şebeke elemanları, bu internet sitesine özel bir ekrandan giriş yaparak bilgileri girdikleri, müşterilerine özel ‘sahte negatif Covid raporu" çıkarabildikleri belirlendi. Bu sahte raporun ise kare kod ile doğrulanması yapılmak istendiğinde yine aynı internet sitesine yönlendirilerek teyit yapılabildiği, raporlarda Sağlık Bakanlığı'nın amblem ve başlıklarının gerçek bir raporda olması gerektiği gibi tasarlandığı tespit edildi. İmza ve kaşe kısmında ise aktif olarak görev yapan doktor isimlerinin kullanıldığı ortaya çıktı.

Şebekenin, Covid-19 raporları karşılığında 150 ila 300 dolar arasında para aldığı ve raporları müşterilere haberleşme programlarıüzerinden gönderdiği belirlendi.

Yakalanan 3 şüpheli, emniyetteki sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi. Hakim karşısına çıkarılan 3 kişi, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.