Süleyman Yağız

Süleyman Yağız

ECEVİT'İN SON GENEL SEKRETERİ SÜLEYMAN YAĞIZ: OYUMUZ, DEMOKRASİYE, YÂNİ KILIÇDAROĞLU'NADIR!

Değerli Demokratik Solcular,

Hepimiz biliyoruz ama hatırlamak ve birbirimize hatırlatmak zorundayız: Bu seçim şu ya da bu kişinin seçilip seçilmemesi meselesi değildir. Bu seçim, REJİM meselesidir.

Tayyip Erdoğan kazanırsa giderek iyice yerleştirilmek istenen SİYASAL İSLÂM bütünüyle egemen olacak. Kemal Kılıçdaroğlu ipi göğüslerse, yeniden özlemimiz hâline gelen LAİK SOSYAL HUKUK DEVLETİ'nin önü açılacaktır. Yâni DEMOKRASİ kazanacaktır. 

Mesele bu kadar açık ve nettir. 

Ecevit'in son genel sekreteri olarak vurgulamak isterim ki, yaşıyor olsaydı Ecevit de bu seçimde KILIÇDAROĞLU'nu desteklerdi. 
Rahşan Ecevit de aynı yolu izlerdi. Bilindiği gibi, Rahşan Hanım, partimizin, Demokratik Sol Kültür'ü içine sindirememiş bir kişinin eline geçmesinden sonra kurucusu olduğu DSP'den istifa etmiş ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun yanında yer almıştı. 

Değerli kardeşlerim, partimiz DSP'yi koruyamadık. Ama hiç olmazsa Ecevit'in vasiyetini yerine getirmek için bu pazar günü KEMAL KILIÇDAROĞLU'nu desteklemek  zorundayız. Bu bizim için çok önemlidir. 

Partimizin mevcut genel başkanı olan kişinin parti yetkili organlarının kararlarını yok sayarak Hizbullahçı Hüda-Par'ı Meclis'e taşıyan NASS'çı AKP ile işbirliği yapması Ecevit'in kemiklerini sızlatmış, bizleri de derinden üzmüş ve hatta utandırmıştır. 

Bu utançtan kurtulmalıyız. Oyumuz MİLLET İTTİFAKI'nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nadır. Demokrasinin yeniden tesisinden başka kişisel hiçbir beklentimiz yoktur.

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.