Halkın Sayfası

Halkın Sayfası

''Sonradan görme''den çıkan ''itibar'' saray kadardır maalesef, ''Ata''dan görmek gerek....

İtibar çok bilindik bir kelime değil mi? Kime sorsanız şıp diye saygı görme, değerli bulunma, güvenilir olma deyiverir, hatta arama  yaparsanız  internette, tamda bu kelimeler düşer önünüze.

Bu kısım net. Kafa karışıklığı yaratan, saygı görmek için, değerli güvenilir olmak için, yani itibarlı olmak için gereken nedir? Kafa karışıklığı dediysem, hamuru, mayası tam olanda yani halkta, Türk halkında böyle bir kafa karışıklığı tabiki yok, olsaydı bu kamuoyu seçim anketlerine kesinlikle yansırdı.

Öyle savurgan bir saray, Türkiye'nin itibarı adına söz sahibi olabilir mi? İtibar, hele Türkiye Cumhuriyet'inin itibarı, sarayla yan yana bile gelebilir mi? Olabilseydi Vahdettin onca sarayı bırakıp kaçmak zorunda kalır mıydı itibarsız, itibarsız?  Yani itibar görmez miydi onca sarayın yüzü suyu hürmetine.. 

Amerika'nın Suriye'de petrol gibi,  Akdeniz'e yerleşmek gibi planları olabilir, Türkiye için itibar, kendi çıkarlarını da koruyacak olan Suriye'nin parçalanmasına karşı durmasından geçer mesela? 

Aynı nedenle KKTC’nin bağımsızlığına zeval verilmesini engellemek, Rumların egemenliğinde federasyon hayallerine geçit vermemekte itibarın ta kendisidir.

Montrö’yü deldirmemek itibardır mesala, teknoloji transferiyle ulusal silahlanmasını çeşitlendirmesi Türkiye'nin, ABD ye bağımlı kalmamak yani, itibardır tabii.

Demem o ki sonradan görmeden çıkan itibar  en fazla saray kadardır maalesef. Atadan görmek bilmek tanışmak gerek itibarla...

Türkiye Mustafa Kemal Atatürk'ün dehası ve devlet adamlığıyla emperyalizme karşı dik duruşu,  sömürülen diğer ülkelere de yolu açmak itibardır, yani öyle ülkende çocuklar yurtsuzluktan sokaklarda yatarak protesto yaparken, New york' da yandaşa 291 milyon kazandıran bilmem kaç kat Türk evi gökdeleniyle olmaz itibar.

Cumhuriyetle Devrimlerle görmüş itibarıTürkiye, milliğin öyle çıkarılıp giyilecek bir gömlek olmadığını verdiği Milli Mücadele ile göstermiş, laik rejimiyle kuşaklara taşımış itibarı, kadını erkeğiyle, elele, omuz omuza yıllarca.

En başta önderi Mustafa Kemal Atatürk'üyle, Mermi taşıyan kadınıyla, ülkesini bırakıp kaçmayan erkeği, genci, yaşlısıyla ezelden tanışır itibarla, hatta baştan sona itibardır Türkiye Cumhuriyeti, zaten itibarda soradan edinilebilecek bir şey değil, yani sonradan görmeden, ''itibar'' çıkmaz. 

Yani Türkiye Cumhuriyeti kurtuluş savaşından gördü itibarı, sonradan görme değilki, savurganlığı itibar sansın.

SELMA

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.