Halkın Sayfası

Halkın Sayfası

Minareyi çalan kılıfını uydurur misali bir hukuk anlayışı..

''Fiili duruma hukuki yol aranmalı'' demişti. Başkanlık  sisteminin yolunu  açmak içindi tabii yoksa öyle hukukla falan çok da işi yoktur AKP'nin küçük ortağının.

Rektörü protesto eden Boğaziçili öğrenciler için ''evlat değil başı ezilmesi gereken zehirli yılanlardır'' söylemi hangi hukuka sığar?

"Çağrım şudur: Türk Tabipler Birliği, bugünkü hassas dönemde, insan ve toplum sağlığı hakkında asılsız şaibe ve şüpheleri körüklemektedir. Bu nedenle sadece adında Türk bulunan Tabipler Birliği derhal ve gecikmeksizin kapatılmalıdır.'' demekte, ülkeleri için endişelenen vatansever emekli amiraller için “ ...bildiride imzası bulunan amirallerin rütbeleri sökülmelidir. Emeklilik hakları kaldırılmalı, emekli maaşları kesilmelidir” demenin ya da beğenmediği kararı nedeniyle Anayasa Mahkemesi için, 'HDP'nin kapatılması kadar Anayasa Mahkemesi'nin de kapanması artık ertelenemez bir hedef olmalıdır" demekte de huhuki bir dayanak olabilir mi?

Minareyi çalan kılıfını uydurur misali bir hukuk anlayışıyla eşi benzeri görülmemiş bir sistem uyduruldu. 

 Hukukta, hukuksuzlukla kolkola girdi. 

Vatandaş cenazesini 10 kişiden fazlasıyla kaldıramaz ama AKP ya da tarikat, cenazelerini istediği kadar kalabalık kaldırabilir.

Halk sokağa çıkamaz; 23 Nisanlar ülkenin direği milli bayramlar hakkıyla kutlanamaz, dini bayamlarda dört gözle evlatlarını bekleyen anne babaların elleri böğründe kalır, evlatlar, anne babalarının  ellerini öpüp, hayır dualarını alamaz, vicdanları  kanar ama bu yasağı koyanlar, Türkiyenin dört bir yanında binlerce kişiyle kongre yapabilir.

Esnafa küçük işletmeye tam kapanma.

Büyük sermayeye aman zeval gelmesin; sermayenin işçisinin koronayla mücadele etmesineyse gerek yoktur.

Kısıtlama genelgesinde yoktur ama alkol satışına yasak getirilebilir, kişinin özgürlüğü anayasal hakları çiğnenebilir.

HDP AKP' ye lazımsa çözüm süreci; PKK lı teröristlere sınırlara kurulan mahkemelerle af, hendeklere gömülen bombalara göz yummalar, terörist başıyla devlet düzeyinde istişareler.

 HDP CHP ile müttefikse kapatma söylemleri. 

Merak ettiğim; fetö darbe girişiminin amacıyla, bu gün yaşananlar arasında ki fark

Anayasal haklar hatta anayasanın kendisi ayaklar altında değilmi?

Devletin görevlileri şeriat özlemi söylemler içinde değiller mi?  

Cumhuriyet'in kazanımları bir bir elden gitmeye başlamadı mı?

Fetö terör örgütü de ATATÜRKÇÜ ASKERLER ve CUMHURİYET AŞIĞI HALK engellemeseydi, rejimi değiştirip Cumhuriyet kazanımlarını yok edip şeriatı getirmek amacıyla darbe yapmaya kalkışmamış mıydı?  

SELMA

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.