Halkın Sayfası

Halkın Sayfası

Bakan, cumhurbaşkanıda dahil 19 yıldır bir yangın söndürme uçağı almayı akıl edememelerini şöyle açıkladı

 21 ilde eşzamanlı olarak ormanlarımız yanıyor, sabotaj değil tesadüf diyelim.  

Dünyanın çeşitli bölgelerinde de aynı anda orman yangınları oluyor küresel ısınmanın yangınlarla bağı olabilir diye de gerekçelendirelim hatta.

Suçlular bulunanana kadar böyle varsayalım, varsayalım da yangınları söndüremeyişimizdeki sorumlulara ne diyelim onlara nasıl bir bahane bulalım.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumartesi günü orman yangınlarının devam ettiği Antalya'nın Manavgat ilçesindeki incelemelerinin ardından yaptığı açıklamada, "Uçak konusundaki sıkıntıların ana sebebi THK'nın filosunu yenileyememiş olmasıdır'' deme gafletinde nasıl bulundu?

Bu ülkenin yönetiminde sen yok musun? Cumhurbaşkanlığı’na 13 uçak almayı biliyorsun da, THK' nun fiilen iktidara bağlı olduğunu bilmiyor,  başka bir ülkenin kurumu mu sanıyorsun? AKP'nin Cumhuriyetin kazanımlarına olan nefreti buraya kadar mı vardı. ''Ukrayna, Rusya ve Azerbaycan'dan ve son anda İran'dan gelen uçaklarla uçak sayımız artmıştır. Orman yangınları ile mücadele filomuzu güçlendirmeye devam edeceğiz" diye konuşurken, uçaklarını çürümeye terk ettiğin THK 'nu nasıl neden yok sayıyorsun?

TC'nin kuruluş değerlerine bu düşmanlık nedir, THK'na düşmanlık nedir?  Bu sorular Atatürk döneminde zeytinliklerin korunması için yapılan düzenlemeyi değiştirmeyi başarsalar bu yangın olmaz mıydı diye bile düşündürtüyor insanı... 

19 yıldır ülkeyi yöneten ülkenin iktidarı, Atatürk tarafından kurulmuş olmasına duyduğu öfkeyle olsa gerek THK'nun varsa eksiklerin giderilmesinin sorumluluğunun kendisinde olduğu gerçeğini göremeyecek kadar körleşmekle kalmıyor, halkın da 'Atatürk kurduysa Tayyip'in sorumluluğunda değildir' diyebileceğini sanacak kadar da küçümsüyor halkın zekasını.

"Uçak konusundaki sıkıntıların ana sebebi THK'nın filosunu yenileyememiş olmasıdır'' gibi abesle iştigal bir cümle nasıl kurulabilir ki yoksa?

Ya da bir çökme planıda THK için mi planlanıyor, insanların acılarını, ülkenin yanışını kullanarak THK'ya da mı çöktürecekler...

Akılları neredeydi, cemaatlere tarikatlara engel olmasın diye kurban derilerine kadar engelledikleri, kayyum atadıkları, yangın söndürme uçaklarını çürümeye terk ettikleri THK yerine, yangınları tekbirle mi söndürmeyi planlıyorlardı?

''Tekbir yangını söndürür yangını gören ya da izleyen herkes bulunduğu yerden Allahu ekber deyip tekbir getirmeye devam etsin diyen Cübbeli'ye mi bel bağlamışlardı. 

Bu arada ticari sır değilse; THK'nın uçakları çürümeye terk edilip; 'Ukrayna, Rusya ve Azerbaycan'dan ve son anda İran'dan gelen uçakların alındığı firmalar, ihaleler hakkında Türk halkının soru sorma bilgi alma hakkı var mıdır? Bu soruların yanıtları, THK uçaklarının akıbetini düşmanlığın ötesinde açıklayabilir.

Türkiye gibi büyük toprakları ve ormanları olan bir ülkenin bir tane yangın söndürme uçağı olmasın, 19 yıldır bu ülkeyi yönetenler de sorumluluk almasın hatta Tarım ve Orman Bakanı da tutsun züğürt tesellisi bir açıklama yapsın 

Bekir Pakdemirli, Cuma günü twitter hesabından paylaştığı mesajda, ülke genelindeki yangınlara "6 uçak, 9 insansız hava aracı (İHA) ve bir insansız helikopter, bir yangın söndürme tankı, 45 helikopter, 4 binden fazla personel" ile müdahale ettiklerini açıkladı

Havada ne kullandığınız değil, yere ne kadar su attığınız önemlidir "diyen Pakdemirli, orman yangınlarında kullanılan "1 helikopterin, 1 uçak potansiyelinde su atabildiğini" ifade etti.

"Şu an kullanılan son teknoloji amfibik uçakların su taşıma kapasitesi 12 tondur. Manavgat yangınında uçaklar etkili şekilde kullanılmıştır. Yangına müdahalede kullanılan helikopterlerin su taşıma kapasitesi de 10 tona kadar çıkmaktadır. Yani bizdeki 1 helikopter, 1 uçak potansiyelinde su atabilmektedir. Esasen havada ne kullandığınız değil, yere ne kadar su attığınız önemlidir. Böyle bakıldığında '45 uçağımız var' diyebiliriz"

İyide Kıbrıs'a giderken bile havalı olalım diye 8 uçak kullandınız 

Yangının hala söndürülemediğine  bakılırsa o iş öyle değil sayın bakan .......

"Yani envanterimizde yangın söndürme uçağımız yok, envanterimizde yangın söndürme helikopterimiz yok. Bu ezelden beri böyle. Ancak envantere de uçak alımı ile ilgil, sayın Cumhurbaşkanı'mızın talimatlarıyla çalışmalara başladık. İhalesini de inşallah bu sene içerisinde tamamlıyor olacağız"

Bu talihsiz açıklamalarda Tarım ve Orman Bakanı'ndan. Bakar mısınız Cumhurbaşkanlığa 13 uçak alınmasını akıl eden zihniyet 19 yıldır bir yangın söndürme uçağı almayı akıl edememesini  ''Bu ezelden beri böyle.'' diye açıklıyor iyi mi?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.