Halkın Sayfası

Halkın Sayfası

Samsun'da Atatürk'ün heykelini yıkma kalkışmasını yapanların mesala Süleymancı'larla bir bağları var mı

 

Atatürk'ün Samsun daki  şaha kalkmış at üzerindeki heykelini yıkmaya çalışmak, irticayı, Türkiye'nin  'laik Cumhuriyet'le yönetilmesiyle değiştirmek isteyenlerce planlanmış bir kalkışmadır.

Sahip çıkmamız gereken, en az Samsun'daki muhteşem heykel kadar sahip çıkmamız gereken, o heykelin temsil ettikleridir. Mustafa Kemal Atatürk'ün devrimleridir, ilkeleridir, kurduğu laik Cumhuriyettir.

Laik cumhuriyeti, ''düşmanımın düşmanı dostumdur'' demeyen Atatürkçü askerler nasıl 15 Temmuz kalkışmasını engellemişlerse, bizlerde Atatürk'ün heykelinin başında nöbet tutan vatansever Samsunlulardan bayrağı teslim alıp, bu kalkışmanın suçlularının cezalarını çekmelerinin takipçisi olmamız gerekmektedir. Bu kalkışma basit bir olay değildir. 

Yani çok yetersiz uygulanan ''Atatürk'ü koruma'' kanununa göre açılacak bir davanın sonucunu tahmin etmek zor değil.

Atatürk heykellerine saldırı ve sonuçlarına baktığımızda bu kalkışmanın sanıklarının mahkemeye bile çıkmadan serbest bırakılma ihtimalini görmüyor olamayız.

Atatürk'ün Samsun daki  şaha kalkmış at üzerindeki muhteşem heykelini yıkmaya kalkışanlarla, 

15 Temmuz Fetö kalkışmasını yapanların benzerliklerini göz ardı edenler, aynı zihniyete hizmet edenlerdir.

15 Temmuz planlanmış, irticayı, Türkiye'nin yönetimi olan 'laik Cumhuriyet'le değiştirmek isteyenler tarafından yapılan bir kalkışmadır; heykele saldıranlarda aynı görüşün adamlarıdır.

Bu kapsamda değerlendirilmeli, sonradan silinen sosyal medya paylaşımlarından başlayan araştırmalar,  herhangi bir tarikat üyesi olup olmadıkları yönünde ilerlemeli, mesala 'Süleymancı'larla bir bağları var mı ivedilikle araştırılmalı ''Atatürk'ü koruma'' kanunu dışındada gerekli davalar açılıp takibi yapılmalıdır 

Sonradan bir helalleşmeye konu olmasın diye söylemiyorum, burada en büyük görev, Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyetin temeli, Atatürk ilke ve devrimleri varlığının temeli olması beklenen Cumhuriyet Halk Partisi'ne düşmektedir.

Daha önce Atatürk'e saldırıda bulunanlar ya hiç tutuklanmadı ya da kısa sürede salıverildi.

Onlarda her seferine daha azgın davrandılar çünkü evet 15 Temmuz Laik Cumhuriyeti yıkıp şeriatı getirmek isteyenler Nurcular tarikatı kolu Fetö tarikatı terör örgütü kalkışması, engellendi engellenmesine ancak baktığınızda başka başka tarikatlar aynı misyonla varlıklarını sürdürüyorlar.

Terörist, TDK sözlüğünde, “terör yaratan, terör uygulayan kişi ya da örgüt” olarak tanımlanıyor.

Anayasada 174'üncü maddeyle korunan değiştirilemez kanun maddelerinde yasaklı olan tarikatlara ne denir?

Bu sorunun yanıtını Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin yasal hakları olan, toplantı ve gösteri yürüyüşü yapma, öğrenim gördükleri üniversiteye girme haklarını engellemek için kapılara kelepçe vurulması ve öğrencilerinde  terörle iltisaklı kişiler olarak nitelendirilmesini yapan Cumhurbaşkanından beklemek mümkün değil elbette 

Anayasaya ve yasalara uygun olmayan bu tanımlamaları yapan Cumhurbaşkanı yerine muhalefete sormak misyonu gereği Cumhuriyetle başlayan tarihi gereği, 0klarının temsil ettikleri gereği en çokta ana muhalefete soralım Anayasada değiştirilemez değiştirilmesi teklif edilemez maddelerinde yasaklı olan tarikatlara ne denir?

Yine bu bağlamda  Samsun'da Atatürk'ün heykelini yıkma kalkışmasını yapanların mesela Süleymancı'larla bir bağları var mı?

Selma Sevinç 

 

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.