Halkın Sayfası

Halkın Sayfası

2022 de 2021de olanlar olmasın temennisinde bulunmuştuk ama şu anda olanlar olmaya başladı bile

2022 de 2021de olanlar olmasın 

Mesala istanbul sözleşmesinin feshinin feshi yapılarak başlanabilir, ardından  ''hayvanlara, çocuklara, kadınlara şiddete karşıyız''  gibi ''acz'' belirten hakarete varan cümleler  yerine ''şiddete karşıyız'' diyebiliriz bence, 

Sonrasında insanlara iftira atmasak, İstanbul belediyesine b... atmayı bıraksak hatta hayvanlarada,  Boji' yi rahat bıraksak.

Onurumuz emekli Generallerimizi hapisten çıkarıp itibarlarını taktir etsek, af dilesek, helalleşsek Generallerimizle örneğin.

Ahlaksız, ensest  fetvalar vermesek katta,  onun yerine Andımızı okusa çocuklarımız , ''ne mutlu Türküm diyene'' deseler gururla.

 Yaşattıklarınıza aldanmayın, gururlu şey Türk olmak. Dünya biliyor Mustafa Kemal Atatürk'e sahip olmak başlı başına gurur, kurtuluş savaşımız dünyaya feyz olmuş, ümmetlikten halk olmayı saymıyorum bile....

İktidar olarak  halkın  verdiği yetkiyi halkın menfaatine kullansak, normal olarak.

 Hele hele vatandaşın aklıyla alay edip küçümseyici davranışlarda hiç bulunmasak. 

 ''Paran bittiyse kafanı kaldırıp yolların güzelliğine bir bak'' diye saçmalamasak, kel alaka. 

''Sıkıntı çekiyorsan yarım kilo et,  iki domates al'' diyerek;  ''ele verir talkını kendi yutar salkımı'' durumları da yaratmasak, saraydan saraydan.

Milletin kafasına kafasına, olur olmadık, çay da atmasak, malum çay milli içeceklerimizden, böyle bir şöhreti de bırak çilekeş halkı çay da haketmiyor hiç.

Tamam Sedat Peker suç örgütü lideri, yargılayalım tabii, hali hazırda itiraflarıda var, iyide suç ortakları ne olacak?

Pekerden başlamışken tüm suç ortaklarını da yargılamayalım mı? Onada mı lolo, onunda mı siyasi ayağına dokunamıyoruz?

Kendi başına geldiğinde ''bişey olmaz'' diye umursamamışsan bile;  çocuklar tecavüze uğrayınca ''bir kereden bir şey olmaz'' diyemeyeceğinizi hiçbir kuşkuya yer bırakmayacak şekilde  anlasanız, net!

Yerli ve milli  diye diye, en sonunda, ''Türk lirası değersiz onun içinde dolar garantisi veriyorum''  manasında uygulamalardan  hayır gelmeyeceğini bilseniz; bilseniz takoz yetmez, eğimi düzeltmek gerek.

Ben diyeyim adaletsiz, siz deyin kul hakkı; nas var,  faiz haram diye diye,  faizi dolar artışı üzerinden arttırıp, bankada hiç parası olmayanın cebine de el atmasanız göz göre göre.

Kılıçdaroğlu'nun meclisteki hareketini bari hatılayın, halaya durmanında bir adabı, bir zamanı, bir durumu var.

Ha aklıma gelmişken Cumhurbaşkanlarının ekonomi kitabı yazma zorunluluğu yok, dört yıllık üniversite mezunu olmaları yetiyor. 

Bu arada başlarken 2022 de 2021de olanlar olmasın temennisinde bulunmuştuk ya, şu anda olanlar olmaya başladı bile.. 

- Konutlarda doğalgaza yüzde 25 zam.
- Elektriğe yüzde 50 zam. 
- Motorinde 1 lira 29 kuruş zam.
- Benzine 61 kuruş zam.
- LPG'ye 78 kuruş zam.

Dolar 13.58 e ulaştı,  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Yılbaşından itibaren kurun bu hafta başındaki gibi makul bir seviyede istikrar kazanacağına inanıyoruz" dedi yıl sonu hesap  kapatmaları için yükselmiş ne diyelim 2022 ola hayrola...

Selma Şenel Sevinç

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.