Sedat Peker’in 9’uncu videosu: Peki Erdoğan ne yapar?

 

Açık söyleyeyim Sedat Peker’in tüm videolarını dikkatle izledim. Ama bu 9’uncuya kadar İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında somut suç oluşturabilecek bir iddia görmemiştim.

Zaten Soylu da Habertürk TV’de muhalif gazeteci arkadaşların da olduğu programda iddiaları olabildiğince yanıtlamış ve bizim anlı-şanlı muhalif gazeteci arkadaşları bile susturmuştu.

Sedat Peker’in iddialarının ağırlığı yanında, AKP iktidarının millette yarattığı 19 yıllık bıkkınlık da videoların kamuoyunda yoğun ilgi görmesinde önemli bir etken. Yanlış anlaşılmasın, Peker’in iddialarının önemli olmadığını söylemiyorum.

Bilakis, çoğunda kendisinin de bizzat içinde olduğu olayları anlatıyor Sedat Peker.

Ama sadece İçişleri Bakanı Soylu hakkında değerlendirme yapacak olursam eğer, ilk 8 videodaki iddialar konusunda kendisini savunmakta çok da zorlanmadı açıkçası.

Ancak Peker’in 9’uncu videosunda, Süleyman Soylu hakkında öne sürdüğü Sezgin Baran Korkmaz iddiası, savunulabilecek gibi görünmüyor.

Zaten olay doğruysa Sedat Peker’in de dediği gibi, direk Yüce Divanlık bir suç var ortada.

Ama ben yine de Süleyman Soylu gibi deneyimli bir siyasetçi ve İçişleri Bakanı’nın, kendisini Peker’in iddia ettiği şekilde bir duruma soktuğuna ihtimal veremiyorum.

Yani İşadamı Sezgin Baran Korkmaz’ı hem de Bakanlıktaki makamına çağırtıp, ‘Hakkında dosya var operasyon yapılacak yurt dışına git, 45 milyon dolar alacağını da unut. Yukarının da (Erdoğan’ın) haberi var’ şeklinde bir suç işlemesi mümkün görünmüyor bana.

Ama eğer böyle bir şey olmamışsa Sedat Peker neden kolunu diyet olarak koyup, doğru değilse çok kolay çürütülebilecek şekilde emniyet müdürlerini tanık gösterip tarih ve saat bile versin.

Hakikaten çok karışık işler.

Şimdi iktidarı destekleyen yorumcu ve gazeteci arkadaşlar, Sedat Peker’in iddialarına karşı ilgililerden cevap istemek yerine, TV ve gazetelerde Sedat Peker için saçma sapan iddialar öne sürüyor.

Yok Sedat Peker’i Türkiye düşmanları kullanıyor, yok CİA, yok Mossad. Bunların hiçbir inandırıcılığı yok.

Neymiş Birleşik Arap Emirlikleri Sedat Peker’i kullanarak Türkiye’ye tuzak kuruyormuş.

Bırakalım bunları, millet Sedat Peker’in iddialarına muhatap olan ilgililerden kanıtlı ispatlı cevaplar bekliyor.

Ha kamuoyunu ikna eden cevaplar verilmezse ne olur? Erdoğan’ın gereğini yapması dışında teknik olarak bir şey olmaz. Ama AKP iktidarının sırtındaki küfeye, artık taşımakta zorlanacağı kocaman bir yük daha girer. Yani her şey Erdoğan’ın inisiyatifinde.

Erdoğan bu iddiaları ne kadar göğüsler, bu ağır iddialara muhatap olanlar tatmin edici cevaplar vermezse Erdoğan ne yapar bilemiyorum açıkçası.

Ama ne yaparsa yapsın AKP'nin sırtındaki yükü, artık Erdoğan'ında  da taşıyamaz hale geldiği aşikar.

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.