Hüseyin Özalp

Hüseyin Özalp

Yozgat’ın YRP’li Belediye Başkanı Arslan: Erdoğan’ın mitinginin iki buçuk misliydi.

Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan’ı milletvekili olduğu ilk dönemden beri tanırım. Dürüst, namuslu siyasetçidir. Tıp doktorudur. Gençliğinde çoğu Yozgatlı genç gibi ülkücü kökenli olmasına rağmen Refah Partisi’nden siyasete atıldı. O çizgideki partilerde siyasi hayatını sürdürdü. Özgür Özel de Yozgat mitingindeki konuşmasında Kazım Arslan’dan övgüyle söz etti. Yozgat birden Türkiye gündemine oturunca, CHP’nin mitinginin ardından Arslan’ı aradım, mitingle ilgili görüşlerini sordum.

“CHP açısından amaca ulaşan iyi bir miting oldu. CHP hatırladığım kadarıyla neredeyse 40 yıldır Yozgat’ta miting yapmıyordu. AKP miting için taşıma diyor. Ben mitingi belediye binamızdan izledim. Binamız mitinin yapıldığı alanda. Tayyip Erdoğan’ın yerel seçimlerde yaptığı mitingin iki buçuk misliydi. Özgür beyin konuşması da güzeldi. Yozgat’ın haktan, adaletten, doğrudan yana olabileceğini vurguladı.”

Kazım Arslan, taşıma gibi sözlerle mitingin hafife alınmaması gerektiğini belirterek, “Taşıma bile olsa bu miting ile CHP’ye bir yol açıldı. CHP’nin burada miting yapmaya başlanası kendisi açısından büyük bir kazanç. Teşkilatına büyük bir heyecan getirmiş oldu. AKP bunu hafife alacağına oturup düşünmelidir” dedi.

Siyasette ayrımcılık yapmadığını ve siyasetin abisi gibi davranmaya çaba harcadığını belirten Arslan, “Bu nedenle de her kesimden oy alıyorum. CHP’nin oyları da bana geldi. Parti ayrımı yapmadan herkese, salon desteği sağlıyoruz. Anonslarını bile yapıyoruz. Aslında Türkiye için örnek olması gereken bir siyaset uyguluyorum. Ancak yerelde kaldığı için Türkiye genelinde pek bilinmiyor” diyor.

AKP’nin Kazım Arslan oyunu

2019 seçimine 20 gün kala bağımsız aday olduğunu ve 4 binden fazla oyunun geçersiz sayma, iptal etme, kaydırma gibi yöntemlerle çalındığı için seçilemediğini belirten Kazım Arslan, şunları söylüyor:

“Halk bana, seni mutlaka yeniden seçeceğiz diyordu. Bağımsız girsem oyum yüzde 50’yi bulabilirdi. Ancak YRP’den girmeyi tercih ettim. Partinin burada teşkilatı bile yoktu. Karşıma iki bağımsız aday çıkardılar. Birinin adı benimkiyle aynıydı, yani Kazım Arslan’dı. Partilerin ismi 22 punto ile yazılırken bağımsız adayların ismi 9 punto ile yazılıyor. Fotoğraf da yok. Yani vatandaş çok rahat Kazım Arslan’ları karıştırabilirdi. Bu yüzden parti çatısında girmeyi tercih ettim.”

Özgür Özel ile görüşme fırsatları olmadığını, miting bittikten sonra hemen alandan ayrıldığını belirten Arslan, “Benim miting alanına gitmem zaten doğru olmazdı, çok spekülasyon yapılırdı” diyor.

Milletvekilliğini ve genel siyaseti sevemediğini vurgulayan Arslan, siyasete yerelde devam edeceğini söylüyor. Başkanlık sistemiyle Meclis’in iyice geri plana düştüğünü belirterek, “Öyle ki Meclis çalışmasa bile hiçbir boşluk hissedilmez” diyor.

Kazım Arslan göreve geldiğinde belediyenin 1 milyar 970 milyon lira borcunun bulunduğunu, bunun bir milyar lirasını ödediklerini belirtiyor. Yüzde 49 olan cari açığın ise 2024 sonunda yüzde 4’e düştüğünü, 2025’in ilk üç ayında yüzde 2 fazlaya geçtiklerini vurguluyor. Belediye gelirlerini de 820 milyon liradan 1 milyar 920 milyon liraya çıkardıklarını belirtiyor. Buna karşın giderlerin azaldığını söylüyor.

Halkta İmamoğlu’nun suçlu olmadığı algısı var

Kazım Arslan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile ilgili olarak, dosyanın detaylarını bilmediğini ve yargıya intikal eden bir olay olduğunu vurguluyor. Arslan, “Dolayısıyla suçlu olup olmadığını bilmiyorum. Ancak halktaki algı önemlidir. Çünkü halk İmamoğlu suçlu değil gibi algılıyor. Halktaki algı önünün kesilmek istendiği yönünde” diyor.

Traktörlere ceza yazılınca olay büyüdü

Çiftçinin durumunun giderek kötüleştiğini vurgulayan Kazım Arslan, ürünün ise satılamadığına dikkat çekiyor. İklim şartlarının ise bu yıl çiftçinin durumunu iyice zorladığını söylüyor. Yozgat’ın en küçük ilçesi olan Aydıncık’ta CHP ilçe başkanının topladığı traktörlerle eylem yaptığını belirterek, “Kendi halinde bir çiftçi eylemi. Kimin aklına geldi bilmiyorum ama traktörlere ceza yazıyorlar. Ceza yazılmasa belki haber bile olmayacak. Ceza yazılınca Türkiye gündemine oturdu” diyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.