MUAMMER AKSOY

Türkiye Cumhuriyetimizin en yaşamsal gündemi, laik demokratik evrensel hukuk düzenine karşı tırmanan kalkışmadır. “Adalet artık mülkün temeli değil, BİRİLERİNCE ayakaltına alınmış parke taşıdır.”

Geçen hafta katledilişinin 31. yılında özlemle andığımız ve aradığımız Uğur Mumcu gibi “Muammer Aksoy Hocamızı da aynı karanlık kafadaki Karşı Devrimciler, 34 yıl önce 31 Ocakta kurşunladılar.”

Kendisi ile TBMM’de birlikte görev yapmaktan gurur duydum ve uygarlık hedefimize ulaşmak konusunda çok ders aldım. Sevgili Hocamız hakkında Genel Sekreterim Önder Sav’ın yazdıklarını okurlarımla paylaşmayı görev sayıyorum.

Sevgili Muammer Aksoy Hocam, laik demokratik cumhuriyet sevdalısı Genç Kuşaklar, sizin ilke-amaç-hedef ve düşüncelerinize sahip çıkmaya inanç ve cesaretle devam ediyorlar”; Huzur içinde yatın…

***

(Ö. Sav.): Değerli Dostlar

Hocamız Prof. Dr. Muammer Aksoy’u 31 Ocak 1990 tarihinde yitirdik; evinin önünde kurşunlanarak alçakça öldürüldü; yaşasaydı öğrencilik yıllarımda Ankara Hukuk Fakültesi Fikir Kulübü üyesi iken başlayan sonraları TBMM de aynı dönemde milletvekilliğimiz ile devam eden dostluğumuz, 67. yılını dolduracaktı.

Sevgili Hocamız Aksoy, bir insanın 73 yıllık ömrüne kolay sığamayacak eserler bıraktı; 1961 Anayasasının oluşumundaki mimarlığı, kararlı ve inançlı sözcülüğü, CHP’deki görevleri ve milletvekilliği, 1980 sonrası sıkıyönetimin antidemokratik ve baskıcı uygulamalarına karşı Ankara Barosu Başkanı olarak verdiği mücadele, Türk Hukuk Kurumu Başkanlığı, 1989 yılında kuruluşunu ve başkanlığını yaptığı Atatürkçü Düşünce Derneğindeki emekleri, yabancı Petrol Şirketleri ile amansız kavgası, Türkiye Öretmen Hareketindeki öncülüğü ve Demokratik Laik Sosyal Hukuk Devletine yaptığı katkılar ile adını ülkemizin unutulmazları arasına yazdırmış bir aydın, yazar ve EFSANE’dir.

O, inandığı yolda yılmadan usanmadan yazdı, konuştu, mücadele etti ve yiğitçe öldü; O’nu hep özleyeceğiz; Anısı, eserleri ve mücadelesi gelecek kuşaklara örnek olacaktır.

Ruhu şad olsun, nur içinde yatsın.

Sevgiler, saygılar…ÖNDER SAV

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.