Ergün Aydoğan

Ergün Aydoğan

Seçim vaatleri; çocuğu olmayana çocuk yapacağım!

                                

Nerde olduğu anlaşılmayan sosyal medya paylaşımında, meydanda ay yıldızlı bayraklı bir kürsü, takım elbiseli, kravatlı aday bir beyefendi vaatlerini sıralıyor ‘’sağlık ocağı olmayana sağlık ocağı yapacağım, mektebi olmayan mektep yapacağım, valla çocuğu olmayana valla çocuk yapacağım…’’ meydanda bulunan kadın seçmenlerden bravo bravoo çığlıkları…

Yaşamı boyunca unutulan insanımız, seçim zamanı seçmen olduğu hatırlanınca bir başka hale bürünüyor kim ne derse inanası, alkışlayası geliyor... Hiç aklına iyi de bugüne kadar neden yapmadın, seçimden seçime beni hatırlıyorsun, seçimden sonra şimdiye kadar olduğu gibi yine beni unutacaksın demek gelmiyor. Baksanıza depremden en çok etkilenen Hatay meydanında ‘’size gelecek hizmete engel oldum, sizi garip ve mahzun bıraktım’’ diyen partili cumhurbaşkanı Erdoğan’ı alkışlıyorlar.

Seçim döneminde ‘’çocuğu olmayana valla çocuk yapacağım’’ diyen aday gibi gökteki yıldızlar bile vaat ediliyor; umut böyle bir şey herhalde! Mayıs seçimleri üzerinde 8 ay geçmiş, vaat edilenlerin hiçbiri yerine getirilmediği gibi seçimlerden sonra yağmur gibi zamlar sırtına binmiş vatandaş aynı vaatleri her seçim dönemi vaat edip, bugün yine aynı vaatleri yapanları sahiplenmesi, acaba mı denmesi, olabileceğini umut ederek sözünde durmayan siyasetçiyi sahiplenmesi sanki sosyolojik vaka!

Çok basit eğer ülkede çözülmesi gereken yaşamsal bir sorun varsa bunun tek sorumlusu 22 yıldır ülkeyi yöneten iktidardır. İstanbul’da kentsel dönüşüm projesi acil bir ihtiyaçsa, ulaşım yakıcı bir sorunsa, yoksullaşmaya bağlı ‘sosyal yardım’ bir gereklilikse, yeşil alan ihtiyaçsa, dikey yapılaşmaya bağlı ‘‘İstanbul’a ihanet’’ edilmişse, bu ihtiyaçlar daha da sıralanabilir; bunun en önemli sebebi 25 yıldır İstanbul’u yöneten AKP belediyeciliğidir. 22 yıl genel 25 yıl İstanbul’da iktidar olanlar var olan sorunların sorumluluğunu 5 yıllık İmamoğlu’na yükleyerek; Murat Kurum’u seçerseniz bu sorunları çözeriz demeleri gerçeklikten uzak ‘kara mizah’dır.

Murat Kurum ki,  2006-2008 yılları arasında TOKİ İstanbul Uygulama Daire Başkanlığı, 2009-2028 yılları arasında T.C Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Emlak Konut GYO AŞ Genel Müdürü görevlerinde bulunmuş. 2018-2023, 5 yıl Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı olarak görev yapmış. Kurum’un bakanlığı döneminde bugün hiç söz etmediği ‘korku yaratan’ en büyük projesi, ‘’Türkiye’yi dünyada lider ülke yapacak bir projedir’’ dediği Kanal İstanbul projesidir.

Görev alanına girdiği halde hiç aklına gelmeyen ‘’Kentsel dönüşüm projesi’’ni en büyük seçim vaadi olarak sunması, en büyük proje olarak sunduğu ‘’Kanal İstanbul’’ projesinden ise hiç söz etmemesi, unutmuş gibi yapması sizce de ilginç değil mi?

Murat Kurum eğer başkan seçilirse ilk 5 yıl içinde 650 bin konut yaparak sorunu çözmeyi vaat ediyor. Ayrıca 28 Şubat 2023 günü Hatay Afet Koordinasyon Merkezinde yaptığı toplantıda ‘’1,5 milyon riskli binayı belirlediğimiz iki rezerv alanı hem Anadolu yakası hem Avrupa yakasına taşıyacağız…’’ 6 Nisan 2023 Tolga Candaş Işık programında ‘’1,5 milyon konutun acilen dönüşmesi gerekir…’’ 21 Mayıs 2021 Tek Çözüm Kentsel Dönüşüm toplantısında ‘’1,5 milyon konutun dönüşümü için çalışmalarımızı başlatıyoruz…’’ 8 Ekim 2020 Esenler Kentsel Dönüşüm Projesi Toplu Konut Temel Atma Töreninde ‘’ülkemizde dönüştürülmesi gereken acil 1,5 milyon konutumuz olduğunu ortaya koymuştur…’’ 25 Temmuz 2020 günü Kentsel Dönüşün Konut Edindirme Toplantısında ‘’1,5 milyon acil öncelikli dönüştürülmesi gereken konut var…’’ 2 Mart 2029 Çevre Şehircilik Bakanı iken ‘’ilk yılda 300 bin 5 yılda 1,5 milyon konutu dönüştürmeyi hedefliyoruz’’ demiş.

Demiş olmasına demiş de hepsi lafta kalmış! 5 yıl önce yılda 300 bin 5 yılda 1,5 milyon konutu dönüştüreceğiz dediği halde bugüne kadar hiç dönüştürülmemiş ki yıllardır aynı sayı tekrar ediliyor.

Bugüne kadar Murat Kurum’un aklına gelmeyen aday olduğunda aklına gelen seçim vaatleri Ekrem İmamoğlu’nun yaptıklarını yapacağım demesi, sanki ilk defa İstanbul’u yöneteceklermiş gibi ‘benzersiz bir İstanbul’ için çalışacaklarını vaat etmeleri de ayrı bir paradoks.

Zamanında İmamoğlu’na ‘’yapamazsın, vermezsin, kimin parasını kime veriyorsun’’ dedikleri Kurum’un seçim vadi oldu! Kurum ‘’okul çağındaki çocuklara beslenme desteği ‘daha fazla süt’, ilköğretim öğrencilerimize ulaşım ücretsiz. Aile Kart’la 0-4 yaş arası çocuğu olan annelere verilen ücretsiz ulaşım hakkını, 0-6’ya çıkaracağız, hem de eşlere de ücretsiz seyahat hakkı’’ vereceğiz diyor.

İyi güzel de, 25 yıldır sizin aklınıza gelmeyen İmamoğlu’na veremezsin dediklerinizi İmamoğlu fazlasıyla veriyor. Sizin yakınlarınıza verdiğiniz bursları 100 bin ihtiyaç sahibi öğrenciye veriyor, siz çay kek vaat ederken, İmamoğlu Kent lokantalarında 3 yemeği 40 TL’ye veriyor…

Ey oy verecek olanlar, sizin yoksullaşmanıza yol açıp sizi yardıma muhtaç hale getirip, seçim zamanı yoksulluğunuz üzerinden siyasi rant devşirenlere, yoksulluğunuzu sömürenlere, seçimden seçime sizi hatırlayanlara dikkat edin!

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.