Ergün Aydoğan

Ergün Aydoğan

Ekrem İmamoğlu ne yaptı?

                                       

Murat Kurum’un ‘’İmamoğlu vaatlerinin %87’sini gerçekleştirdi’’ açıklamasının aksine! İktidar çevrelerinin iddiaları, siyaset yapıcıları ve trollerine bakılacak olursa Ekrem İmamoğlu 5 yıllık döneminde hiçbir şey yapmadı, İstanbul zaman kaybetti! Öyle midir, değil midir elbette İstanbullu seçmen karar verecek her ne kadar 5 yılla 25 yılın kıyaslaması geçekçi olmasa bile!

Murat Ongun’un paylaşımında ‘İstanbul başardı’, tamamlanan yüzde 80 başlığıyla yaptığı paylaşıma göre…

Metrolar; İstanbul’a 65,1 km hat uzunluğuna sahip 6 yeni metro kazandırdık.

Anne Kart; 0-44 yaş arası çocuklu 662 bin anne, Anne Kart’tan yararlandı, toplamda 142 milyonu aşkın ücretsiz yolculuk yapıldı.

İBB Yurtları; İBB tarihinde ilk kez 144 öğrenci yurdu açtık.

İstanbul Halk Süt; Bugüne kadar 257 bin çocuğa 24 milyon litre ücretsiz Halk Süt ulaştırdık.

Yaşam Vadileri ve Kent Ormanları; Kent ormanlarını İstanbulluların kullanımına açtık. Açtığımız yaşam vadileri ve parklarla İstanbul’a 9 milyon metrekare yeşil alan kazandırdık.

Öğrenci Bursları; Öğrencilerimize karşılıksız, geri ödemesiz burs veriyoruz. Bugüne dek 300 bin öğrenciye 1,5 milyar TL burs verdik.

Altyapı Yatırımları; 43 milyar TL yatırımla altyapı sorunlarını çözüme kavuşturduk, 130 noktada su baskınlarına son verdik.

Yol ve Kavşak Çalışmaları; 155 kavşağı tamamladık, 7 kavşakta çalışmalar devam ediyor. 232 caddeyi düzenledik, 26 caddede çalışmalara devam ediyoruz.

Üretici Pazarları; Tarihi Kadıköy Salı Pazarı’nda ve Beşiktaş Ulus’ta Üretici ve Kooperatif Pazarlarını kurduk.

Metrobüs; İBB’nin öz kaynaklarıyla 252 metrobüs satın aldık.

Kent Lokantaları; Vatandaşların kaliteli ve uygun fiyatlı yemeğe ulaşabilmesi için 11 Kent Lokantası açtık.

Bölgesel İstihdam Ofisleri; 28 Bölgesel İstihdam Ofisi ve Mobil İstihdam Ofislerimizle 180 bin vatandaşımıza özel sektörde iş imkanı sağladık.

Yuvamız İstanbul Kreşleri; İstanbul’a 100 Yuvamız İstanbul kreşi kazandırdık.

Tarım Desteği Verdik; Verdiğimiz desteklerle İstanbul’da tarımı canlandırdık. 40 milyonu aşkın yazlık ve kışlık sebze fidesi. 8.573 torba yağlık ayçiçeği tohumu. 1.548.375 kg ekmeklik buğday tohumu. 3.400.000 kg kuzu besi yemi. 2.888.500 kg büyükbaş sığır ve manda süt yemi. 119.730 kg arı yemi. 4.008 torba silajlık mısır tohumu. 4.465.950 litre mazot.

İBB Kadın; İstanbullu kadınlar için 3 İBB Kadın hizmet merkezi açtık.

Yaşam Merkezleri; İçerisinde, Yuvamız İstanbul kreşi, kütüphane, spor salonu gibi pek çok sosyal alan bulunan 8 yaşam merkezi açtık.

Yeni Meydanlar; İstanbul’un tüm meydanlarını çağdaş, kullanışlı, ferah alanlara dönüştürüyoruz. 18 meydan düzenlemesi yaptık.

Mahalle Evleri; İstanbul’a 7 mahalle evi kazandırdık.

Yeterlidir, yetersizdir, iktidarın bütün engellemelerine rağmen, zorluklar aşılarak 5 yıllık sürede yapılanlarla 25 yıllık AKP dönemini kıyaslama haksızlığı yapmadan sandıkta karar verecek olan İstanbullu seçmendir. Ama 2019 seçim sürecinde bizzat Erdoğan’ın ‘nerden vereceksin, kimin parasını kime veriyorsun’ diye eleştirdiği sosyal belediyecilik uygulamalarının birçoğu bugün Murat Kurum tarafından seçim vaadi olarak sunulması; iktidarın itirazlarına rağmen bir şeylerin başarılabildiği anlamına geldiği Kurum’un seçim vaadi olmasından anlaşılmaktadır.

Tabi ki İstanbul seçimi sadece hizmetlerin değerlendirilmesi seçiminin çok ötesinde anlamları olacak bir seçimdir. Kabul edilsin veya edilmesin siyasetin gelecek kurgusu-hesapları iktidarın yerel seçim başarı ve başarısızlığıyla birlikte İstanbul’da alacağı sonuca göre ya demokratik kurallara göre kendine çeki düzen vereceği ya da inşa ettiği siyasal rejimi yeni anayasayla birlikte anayasal hale getirerek engelsiz olarak yapabilecek ne varsa yapma gücünü elde edeceği bir seçimin anahtarı olacak.

Sadece iktidarda değil, CHP parti içi muhalefet de hesaplarını sadece yerel seçim sonuçlarına göre değil aynı zamanda İstanbul seçim sonuçlarına göre yapmaktadır…

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.