Ergün Aydoğan

Ergün Aydoğan

BİTMEYEN SARAY AŞKI; KKTC'DE

                                      

YENİ BAKIŞ GAZETESİ: Müjde, Külliye, Parlamento Binası, Millet Bahçesi; GECEKONDU YERİNE SARAY..

VATAN GAZETESİ: Erdoğan’ın Müjdesinden; YENİ SARAY ÇIKTI!

DİYALOG GAZETESİ: 500 dönümlük araziye; KÜLLİYE…

GÜNEŞ GAZETESİ: Erdoğan’ın Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda 2 DEVLETLİ ÇÖZÜM konusundaki mesajı ‘’KARARLILIKLA YÜRÜYECEĞİZ’’ sözlerini başlığına taşımış.

HAVADİS GAZETESİ: DAĞ FARE DOĞURDU…

VATAN GAZATESİ: Erdoğan’ın Müjdesinden; YENİ SARAY ÇIKTI…

YENİ DÜZEN GAZETESİ: YAVRU MECLİS MÜJDESİ…

KIBRIS GAZETESİ: İKİ AYRI DEVLET İKİ AYRI HALK…

VOLKAN GAZETESİ: Erdoğan’ın KKTC Meclis özel oturum konuşmasından sözler ve 20 Temmuz Barış Harekatı’na karar veren dönemin Başbakanı Bülent Ecevit ile KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın kucaklaşan fotoğrafı ve tören fotoğraflarını kullanmış…

AVRUPA GAZETESİ: Tayyip Erdoğan’ın ‘’Dünyayı ayağa kaldıracak müjdesine bakın… Müjdeden; BETON ÇIKTI. Başlığıyla en sert başlığı kullanmış. Başlığın üzerinde küçük resimde ise Türkiye’de alışık olduğumuz Erdoğan’ın yurtiçi gezilerinde meydanda bulunanlara atılan çay paket görüntüsüyle ‘’otobüsten halka paketçik’’ fırlattı haberini vermiş.

Günler öncesinde açıklanan müjde haberlerini KKTC basını böyle görmüş…

Türkiye’nin şaşırdığı gibi Kıbrıs’taki soydaşlarımız da bizim kadar şaşırmış ‘hediyenin’ çıka çıka ‘Saray’ olmasına. Ve fakat bu Saray fikrinin şöyle bir altyapısı olduğu iddia ediliyor. Erdoğan’ın bir önceki ziyaretinde Ersin Tatar’a ‘sana bir Saray yapalım’ sözünü vermiş. Muhalefet çevrelerinin tepkisi üzerine sarayın yanına parlamento binası, Külliye, Millet Bahçesinin ilave kararı alındığı konuşulmaktadır.

Lefkoşa’nın Metehan bölgesindeki askeri arazi önce KKTC Kurucu lideri Rauf Denktaş üniversitesi için söz verildiği sonra bundan vazgeçildiği bilgisi var…

Yine bir başka iddiaya göre bu ziyarette Azerbaycan heyetinin de bulunduğu, KKTC’yi tanımaya yönelik girişimlerin ilan edileceği ve fakat AB baskıları sonucu vazgeçilip dikkatlerin saray projesine kaydırıldığı da iddialar arasında.

KKTC soydaşlarımızın en milliyetçisinin, anavatana en yakınının bile söylediği ‘’bu müjde olamaz. Bizim beklediğimiz müjde bu değildir biz, KKTC’nin tanınmasına yönelik olumlu gelişme haberleri, Maraş ile ilgili adımlar veya egemenlik sahamızda bulunacak ‘gerçek’ doğalgaz rezerv haberleridir.’’ Ayrıca ‘’Türkiye’yi yönetenler bizi bir türlü anlamıyor. Yapması gerekenleri sanki bizlere ‘lütuf’ veriyormuş gibi incitici davranıyorlar…’’ serzenişleri oldukça yüksek.

Basına da yansıdığı gibi iktidar Türkiye’den kalabalık bir heyetle, yeni ittifak ortakları Oğuzhan Asiltürk’ün bile dahil edildiği heyetle programlarını yürütmüşler. Yapılan birçok toplantıya KKTC sivil toplum örgütleri bile davet edilmemiş. İyi Parti temsilcileri de protokolün Türkiye tarafından uygulanması ve parlamentoda grubu olan partinin yok sayılması sonucu adayı terk etmişler. Yönetenlerin dünyaya nasılda ‘birlik beraberlik’ mesajı verdikleri anlaşılıyor.

KKTC soydaşlarımız diyorlar ki ‘’Türkiye’yi yönetenler bizi bir türlü anlamıyor, yaptıklarını gözümüze sokuyor, bizi incitiyor.’’ Yapmak istedikleri Saray-Külliyeyi bile anlatırken mevcut parlamento binamıza ‘’Gecekondu’’ denmesi onurumuzu zedeliyor!

Rauf Denktaş’ın danışmanı Sabahattin İsmail ‘’Denktaş’ın mezarını bile bitiremeyen KKTC’ye gösteriş binaları yapmasını Türkiye ve KKTC’de kamu vicdanı Kabul etmez’’ diyor.

Günler öncesinden KKTC’ye gitmeden müjdem var deyip, müjdenin ‘saray’ olması büyük bir hayal kırıklığı yaratmış.

Oysa müjde denince herkesin aklına Veryansın TV haberinde de yer aldığı gibi; Azerbaycan, Pakistan, Bangladeş, Katar, Malezya gibi ülkeler tarafından KKTC’nin tanınacağı. Maraş’ın Rumlar yerine asıl sahibi olan Vakıflar İdaresine iade edileceği, Türkiye’den KKTC’ye kablo ile elektrik verileceği, Fatih’in 4 ay önce yaptığı sondajda doğalgaz bulduğu, KKTC’de deniz ve hava üsleri kurulacağı vb gibi büyük bir müjde beklentisi yaratmıştı.

Kimsenin aklına bir önceki ziyarette söz verilen ‘Saray’ gelmemişti.

Ülkeyi yönetenlerin mottosu ‘’varsa yoksa gösteriş, itibardan tasarruf olmaz anlayışıyla varsa yoksa ‘Saray’dan’’ başka bir şey yok! Bakmayın siz halka ‘porsiyonlarınızı küçültün’ denmesine. Halk, vatandaş, yönetilenler porsiyonlarını küçülttükleri kadar küçültecekler, azaltabildikleri kadar azaltacaklar yönetenler ise; lüks, şatafat, debdebe anlayışından taviz vermeyecekler.

Vatandaş porsiyon küçültecek, cumhurbaşkanı 13 özel uçak filosuyla, bakanların her biri aynı yere ayrı ayrı özel uçaklarla gidecek; ülkenin-vatandaşın yoksulluğu değil, yönetenleri itibarı önemli!

KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’a randevu bile vermeyen, KKTC’yi yok edecek Kofi Annan planını kabule zorlayan siyaset anlayışının bugün ‘iki ayrı egemen devlet’ noktasına gelmesi KKTC’ye ziyaretleri artırması, KKTC üzerinden iç politikaya mesaj vermek için olsa da gelinen nokta önemlidir.

Türkiye’de saray yapılacak yer kalmayınca akla KKTC gelmesi şaşırtıcı olmamalı!

Kıbrıs Barış Harekatı'nın 47'nci yıl dönümünde, kararlı duruşu ve cesaretiyle Bülent Ecevit'i, Necmettin Erbakan'ı, Rauf Denktaş'ı, şehitlerimizi, gazilerimizi ve barışa inanan, katkısı olanları şükranla yad ediyorum.

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.