Dr. Girayalp Karakuş

Dr. Girayalp Karakuş

Suudi Arabistan’da Atatürk Krizi

Bu konu ile ilgili uzun uzun yazmaya gerek duymuyorum zira suçlular ve azmettiriciler bellidir. Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ortak değeridir ve Türk toplumunun kırmızı çizgisidir. Yandaş medyayı takip ediyorum ve şunu görüyorum: “Suudiler dışında herkes suçlu ama Atatürklü forma ile sahaya çıkmak isteyen kulüpler dahi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a kumpas kurmaya çalışmıştır.” Diyelim ki son dakika kulüpler Atatürklü forma ile sahaya çıkmak istemiştir. Örneğin; bu maç Azerbaycan’da yapılsaydı ve aynı olaylar burada olsaydı aynı sorunlar olmazdı. Suudilerin Türk ve Atatürk düşmanlığı su üstüne bir daha çıkmıştır. Atatürk formasıyla çıkmanın neresi Suudilere batmıştır bunu tarih yazmaktadır. Bazı bilim insanları ise bu skandalı örtmek için Atatürk ile Hitler’i kıyaslayacak kadar ileri girmiştir. Bizim Arap seviciler Suudiler’e iki kelam etmemektedir. Zira sebebi Suudiler’den birkaç milyon dolar koparabilmek. Ama yandaş medyadan bazı yazarlar keşke Türk bayrağı yerine Filistin bayrağı ile çıkılsaydı diyerek alçalmaktadır. Bunların milli değerler ile ne alıp veremediği konusunda hâlâ hayret etmekteyim. Aynı olay Avrupalılara veya Amerikalılara yapılsaydı neler olurdu tahmin bile edemiyorum.

            Suudiler ise burası kraliyet cumhuriyet propagandası yapılamaz diye kendilerini savunmaktadır. Aynı Araplar bunu kuklalığını yaptığı ABD’ye yapabilir miydi?

            Velhasıl mesele Türkiye’nin kırmızı çizgileri ile ilgili bir konudur. Yandaş medya Arap seviciliği yapacağına milli değerlerine sahip çıkmalıdır. Bu değerlere saygısızlık yapan Suudileri aklamaya çalışacağına milli bir duruş sergilemelidir. Sonuçta maçın Suudi Arabistan’da yapılacağı kararı alındığında pek çok insan bunun yanlış bir tercih olduğunu ifade etmiştir. Bu uyarılar dikkate alınsaydı bu kepazeliğin hiçbiri yaşanmazdı. Bana kalırsa Süper Kupa Finali Cumhuriyetin 100. Yılında Ankara’da yapılmalıydı. Kulüplerin tek hatası en başta maçın Suudi Arabistan’da oynanmasına onay vermek olmuştur. Daha sonra ise takındıkları onurlu duruş ile hatalarını bir nebze olsun düzeltmişlerdir.

            Şuan da yetkililerin akılsızlığının faturasını hep birlikte yaşıyoruz!

                       

Önceki ve Sonraki Yazılar