Dr. Girayalp Karakuş

Dr. Girayalp Karakuş

ROTSCHILD, PUTİN YENİ DÜNYA DÜZENİNE İHANET ETTİ DEMİŞTİ

Jacob Rotschild; “Putin Yeni Dünya Düzenine İhanet Etti” demişti. (1) Bir Twitter hesabı tarafından 12 Mart 2022 tarihinde yapılan paylaşımda Nathaniel Rothschild’in, İngiliz hükümetini “Putin'in Ukrayna'da kazanması hâlinde Yeni Dünya Düzeni'nin sona ereceği konusunda uyardığı” iddia edildi.  Putin gerçekten de küreselcilerin oyununu bozuyor mu?

ROTSCHILD RUSYA’DA ETKİN OLAMIYOR

            Rotschild ailesi Rusya’da yeterince etkin değil. Ailenin bankacılık işlerini yürüten bir ofisi var ancak yakın zamanda faaliyetlerini askıya almak zorunda kaldı.  Rusya Merkez Bankası tarafından kontrol edilen para birimi ve para politikaları üzerinde hiçbir etkinliği yok. Ailenin Rus Merkez Bankasına müdahale edememesinin en büyük etkenlerinden birisi de 1917’de Bolşeviklerin bankayı millileştirmesinde arayabiliriz. Bu yüzden banka para politikasında tek söz sahibi olmuştur.

BANKALARI ASKIYA ALINDI

            Reuters’de yayımlanan bir makaleye göre; daha önce Rotschild Group olarak bilinen ancak şimdi Rotschild&Co olarak adlandırılan aile adını koruyan bankalardan biri, 1994’ten beri faaliyet gösteriyordu. Bloomberg’in bildirdiğine göre Mart ayında bu şirket faaliyetlerini askıya almak zorunda kaldı.

ROTSCHILD’E GÖRE HİTLER KADAR TEHLİKELİ

            Sosyal medya kullanıcıları tarafından paylaşılan ve Nathaniel Rothschild’in İngiliz hükümetine yazdığı iddia edilen mektupta şu ifadelerin yer aldığı iddia ediliyor:

“Rothschild ailesinin varisi Nathaniel Rothschild, bugün İngiliz hükümetinin üyelerine bir mektup yazarak Vladimir Putin'in “Hitler'in yenilmesinden bu yana en tehlikeli adam ve Xi Jinping ile birlikte dünyanın en tehlikeli adamı" olduğu görüşünü dile getirdi ve "Ukrayna jeopolitik satranç tahtasında kaybetmeyi göze alamayacağımız önemli bir parçadır” dedi. Rothschild servetinin varisi, “Rusya uluslararası bankacılık ve ekonomik sistemden çıkarılmalıdır. Çin'e güçlü bir sinyal göndermek ve küresel normlar sistemimizi ve liberal değerlerimizi korumak için mümkün olan her şekilde Rusya'yı dize getirmeliyiz.’ dedi.” (2)

            Çeşitli gönderilerde yer alan bu ‘mektupta’ aynı zamanda “Ukrayna olmadan küresel düzen ayakta kalamayabilir.” ifadeleri de yer alıyor.

ROTSCHILD ÜYELERİ YALANLIYOR

            İngiliz hükümetine yazıldığı iddia edilen mektup herhangi bir saygın haber kuruluşu tarafından ele alınmadı. Yaptığı analizde Reuters, mektubun gerçek olduğunu kanıtlayan herhangi bir kanıt bulamadığını belirtti. Bunun yanı sıra, bir Rotschild temsilcisi Reuters'a e-posta yoluyla yaptığı açıklamada mektubun "tamamen yanlış" olduğunu söyledi.  Ayrıca, Rothschild'in bir sözcüsü 8 Mart 2022'de Lead Stories'e e-posta yoluyla şunları söyledi: "Bunu dikkatimize sunduğunuz için teşekkür ederiz - bu tamamen gerçek dışı ve tamamen uydurma. Nat Rothschild böyle bir mektup yazmadı."

            Ancak Citizen First News gibi kuruluşlar bu iddiaları doğruluyor. Atlanta merkezli bir grafik tasarımcısı Richard Railey iddiaları ortaya atan kişi ve bu iddialarından dolayı sürekli engellemelerle karşılaşıyor. Organizatörlük yapan Caroline Klug’un da Rothschild ailesinin Rusya Merkez Bankasına operasyon çekmek istediğini ama bankanın tamamen bağımsız olduğu için bunu başaramadığına dair iddiaları olduğunu söyleyebiliriz. (3)

Kaynakça

1)Ergün Diler, “Yeni Dünya Düzeni”, Takvim, 04.02.2016                                                                             2)www.dogrulukpayi.com Son Erişim Tarihi: 09.05.2022

3)www.fastcheck.org  Son Erişim Tarihi: 09.05.2022

Nathaniel Rothschild’in İddia Edilen İfadeleri

           

Önceki ve Sonraki Yazılar