Bakanlıktan gıdada tağşiş listesi... Köfte ve sucuğun içinden neler çıktı?

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın yayınladığı yeni tağşiş listesine göre bazı firmalar köfte, sucuk gibi ürünlerde sakatat, kalp, kanatlı et, baş eti ve tek tırnaklı et kullandı.

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın gıda ürünlerine yönelik denetimleri sürüyor.

Bakanlık halk sağlığını tehdit eden taklit ve tağşiş ürünlere ve bu ürünleri üreten firmalara ilişkin yeni bir bilgilendirme yayınladı.

Sucuk, köfte gibi ürünlerden neler çıktı?

Yayınlanan yeni listeye göre bazı firmalar köfte, sucuk gibi ürünlerde sakatat, kalp, kanatlı et, baş eti ve tek tırnaklı et kullandı.

Son denetimlerde dana kıyma, köfte, sucuk, kebap gibi ürünlerde tek tırnaklı hayvan eti, kanatlı eti, gıda boyası ve sakatat kullanıldığı belirlendi.

İşte o şirketler

Bakanlığın açıklaması şu şekilde:

"BOLU SUCUK SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ tarafından üretilen BOLU SEBEN ET marka sucuklarda sakatat (baş eti) tespit edildi.

FERİHA GIDA ÜRÜNLERİ ANONİM ŞİRKETİ tarafından üretilen FERİHA RESTO ŞEFLERİN TERCİHİ marka sucuklarda mekanik ayrılmış kanatlı eti tespit edildi.

ÇATALBAŞ PETROL GIDA İNŞAAT HAYVANCILIK TARIM ÜRÜNLERİ İTHALAT İHRACAT SANAYİ VE TİCARET LTD.ŞTİ. tarafından üretilen KÖFTECİZADE tarafından üretilen piliç köftede gıda boyası tespit edildi."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri

Erdoğan duyurdu: Akıllı kanser ilaçları SGK ödeme listesine alındı
Ünlü Sucuk Firması 4 İhlalle Bakanlığın Taklit ve Tağşiş Listesinde
Sivas'ta keneden 7. ölüm
TUS sonuçları tartışması: Cerrahi branşlar alarm veriyor
HPV aşısı 2025 sonunda ücretsiz olacak