Ünlü Sucuk Firması 4 İhlalle Bakanlığın Taklit ve Tağşiş Listesinde
Türkiye'de gıda güvenliği denetimleri aralıksız sürerken, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın yayımladığı son Taklit ve Tağşiş Listesi'nde dikkat çeken bir isim yer aldı.
Geleneksel lezzetin başkenti Kayseri merkezli bir sucuk firmasının, ürünlerinde yapılan denetimler sonucunda birden fazla ihlal tespit edildiği duyuruldu.
Bakanlığın resmi internet sitesinde kamuoyuyla paylaşılan listeye göre, Kayseri'de faaliyet gösteren DNC Et Ürünleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi'nin, Arda Et Ürünleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi adıyla piyasaya sürdüğü sucuklarda ciddi uygunsuzluklar saptandı.
Rapora göre, firma sucuğunda tam dört farklı ihlal tespit edildi:
- Deri Dokusu Tespiti: Sucuk üretiminde kullanılması uygun olmayan deri dokusunun üründe bulunduğu belirlendi.
- Gıda Boyası Tespiti: Ürünün rengini yapay olarak değiştirmek amacıyla gıda boyası kullanıldığı tespit edildi.
- Kanatlı Et Tespiti: Sucuğun içeriğinde, beyan edilmeyen kanatlı et (tavuk/hindi vb.) bulunduğu saptandı.
- Sakatat (Baş) Eti Tespiti: Üründe, sucuk üretiminde kullanılması beklenen et türleri dışında sakatat (baş eti) kullanıldığı tespit edildi.
Bu tespitler üzerine Tarım ve Orman Bakanlığı'nın söz konusu firma hakkında yasal işlem başlattığı bildirildi. Bu durum, hem tüketicilerin gıda güvenliği endişelerini artırdı hem de sektördeki denetimlerin önemini bir kez daha ortaya koydu.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.