Sinoplu taksici, 45 yıldır bu işi yaptığını belirterek, akaryakıt zamlarını eleştirdi. Taksici Yusuf Yılmazer, "Son 4 aydaki zammı ben hayatımda görmedim. Kazandığımız parayı mazota veriyoruz ve kendimize yiyeceğimiz ekmek yanımıza 40-50 lira para kalırsa ne mutlu bize diye sevinerek evimize gidiyoruz" dedi.
Sinoplu taksiciler son gelen zamlarla birlikte kontak kapatma noktasına geldi. Sinop’ta 45 yıldır taksicilik yapan Yusuf Yılmazer; “45 yıldır yaptığım işle bu zamlar 45 yılımın bedeli. Son 4 aydaki zammı ben hayatımda görmedim. Çünkü yüzde 100, yüzde 150 hiçbir zaman akaryakıt artmadı. Kazandığımız parayı mazota veriyoruz ve kendimize yiyeceğimiz ekmek yanımıza 40-50 lira para kalırsa ne mutlu bize diye sevinerek evimize gidiyoruz” dedi.
“AKŞAMA KADAR OTURUYORUZ”
Taksici Yusuf Yılmazer şunları anlattı:
“Sinop’ta 45 yıldır taksi şoförlüğü yapıyorum. 45 yıldır yaptığım işle bu zamlar 45 yılımın bedeli. Son 4 aydaki zammı ben hayatımda görmedim. Çünkü yüzde 100, yüzde 150 hiçbir zaman akaryakıt artmadı. Kazandığımız parayı mazota veriyoruz ve kendimize yiyeceğimiz ekmek yanımıza 40-50 lira para kalırsa ne mutlu bize diye sevinerek evimize gidiyoruz. Burada biz günde 20 saat çalışıyoruz. Sinop malum. Sinop’ta zaten iş sahası yok. İnsanlar emekli, memur, işçi. Esnafın zaten durumu yok. Akşama kadar oturuyoruz. Eşimiz dostumuz arayanlarla beraber işi getirmeye çalışıyoruz. Mazot parasıçok kötü. Eskiden her gün 70-80 lira mazot parası veriyorduk. Son zamlarla birlikte her gün 200-250 lira mazot parası vermeye başladık. Aynı parayı kazanamıyoruz. Bir de giderimiz daha fazla. İhtiyacımızı karşılamak için aldığımız şeylere de daha fazla ödüyoruz. Cebimize koyacağımız parayı mazota veriyoruz.
“BÖYLE GİDERSE HİÇBİRİMİZİN KIMILDAMA ŞANSI YOK”
6-7 metrekare durakta geçtiğimiz kışlarla elektrik parasını 300-500 TL arası ödüyorduk. Bu son zamla 1600 TL fatura geldi. Durakta televizyon var, kettle var, bir de ısıtıcı var. Bugüne kadar ödediğimiz en fazla fatura. Daha ilerleyen zamanlarda ne geleceği belli değil. 24 saat açık bu durak. Bir de her şeyi israf etmeden kullanıyoruz. Böyle giderse hiçbirimizin kımıldama şansı yok. Kurtarma belasına çalışıyoruz burada. Eşimiz, dostumuz aradığı için onlara hizmet vermek için çalışıyoruz. Yoksa kontağı kapatsak daha iyi. Araba evin önünde dursa daha iyi. Arabanın 800 liraya yaptırdığımız bakımı şu an 1.700 lira oldu. Motor yağı arttı, filtreler arttı, arabanın bakım işçiliği arttı; hepsi arttı.”