Behzad Qasemi, siber bilgi izolasyon teorisinin sahibi

Behzad Qasemi, siber bilgi izolasyon teorisinin sahibi

Behzad Qasemi, makalesinde merkezi olmayan ağların ortaya çıkmasıyla birlikte siber güvenlik modellerinin büyük bir değişime uğradığını ve bilgi korumanın yeni bir devrimle karşı karşıya olduğunu belirtti. Siber güvenlik uzmanlarının daha önce bilgileri saklamaya çalıştığı bir devrim, ancak şimdi bilgiler şeffaf bir şekilde halka açık.

Bireysel faaliyetlerinin yanı sıra İran üniversitelerinde siber güvenlik öğretim görevlisi olarak da faaliyet göstermektedir. 2020'de Qasemi, merkezi olmayan ağların (Blockchain) tüm dünyaya yayılmasının ardından bugün bilgisayar bilimi alanında birçok aktivistin görüşünü çeken "Bilginin İzolasyonu" başlığı altında bir teori önerdi.

8fbe0684-e692-463f-a20a-d1ba6d7f82e6.jpg

Siber güvenliği sağlamak bilgi ve deneyim gerektirir ve insanlar araçlarla çalışmayı öğrenerek güvenlik uzmanı olmazlar, bundan daha önemlisi siber güvenliği kavramsallaştırmak ve siber güvenlik metodolojilerini öğrenmektir. Bunları belirterek Qasemi, siber güvenliğin geleceğinin, daha önce gizli ve gizli olan ve bugün bu bilgilerin kamuya açık olan bilgileri güvence altına almak için yeni yöntemlerin tasarlanmasını ve çizilmesini gerektirdiğine inanıyor.

55315aeb-fb2f-4136-b994-89e4e5bc588b.jpg

Yeni nesil siber malware 

Güvenlik dünyasındaki değişim ve gelişmelerle birlikte siber kötü amaçlı yazılım dünyası da değişti ve daha gelişmiş hale geldi, öyle ki yeni nesil siber fidye yazılımları da blockchain ağlarına sızdı. Behzad Qasemi, bu raporu bir grup araştırmacıyla birlikte sunan Harvard ve Stanford Üniversitesi'nden bir rapora atıfta bulunarak, "Cerber" adlı kötü amaçlı yazılımın analizine atıfta bulunuyor. Bir fidye yazılımı olarak çalışan bu kötü amaçlı yazılım, blockchain ağlarında kripto para birimlerinin işlem görmesini engelleyerek sahiplerinden para talep ediyor ve ödeme yapmamaları durumunda işlemi engelliyor. Bu, merkezi olmayan ağlarda bulunan binlerce kötü amaçlı yazılımdan yalnızca biridir ve gelecekte kötü amaçlı yazılım embriyolarının büyümesini göreceğiz.

cdfb48f9-5f2e.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.