Siirtli otobüs şoförü: "Gelen zarar, giden zarar"

Siirtli otobüs şoförü: "Gelen zarar, giden zarar"

Şehirlerarası otobüs ücretlerine gelen zamlardan dolayı sürekli yolcularla karşı karşıya geldiklerini belirten Siirtli şehirlerarası otobüs şoförü İbrahim Aksu, "Ben 40 senedir bu işte çalışıyorum. Ben bu seneye kadar böyle bir yoksulluk, işsizlik hiçbir şey görmedim" dedi.

Şehirlerarası otobüs ücretlerine gelen zamlardan dolayı sürekli yolcularla karşı karşıya geldiklerini belirten Siirtli şehirlerarası otobüs şoförü İbrahim Aksu, "Ben 40 senedir bu işte çalışıyorum. Ben bu seneye kadar böyle bir yoksulluk, işsizlik hiçbir şey görmedim. Bu zamlar 1 lira indiriyor 10 lira üstüne koyuyor. Yolcuya da bir şey diyemiyoruz. Yolcu da yok. İnan ki gelen zarar giden zarar" dedi.  

Mazot fiyatlarındaki artışın bilet fiyatlarına yansıdığını belirten otobüs firma yetkilisi Serdar Azat Kaymaz, "İşlerimiz düşük. Mazot artınca bilet fiyatları tavan yaptı. Bilet fiyatları tavan yapınca bu sefer insanlar artık gel gitler yavaşladı. Yolcu sayısında ciddi anlamda düşüş var. Bir de dolsa bile yani fiyatlardan dolayı kurtarmıyor. Mazot pahalılığından dolayı. Yani önceden eski fiyat mazot fiyatına göre bilet fiyatları mesela İstanbul'a 200 liraydı. Bugün yüzde 300’e kadar bir zam geldiği için bilet fiyatları da malum 2 katına çıktı. İstanbul şimdi 500-550 TL civarında" dedi.

"YOLCU SAYIMIZ YÜZDE 60’A KADAR DÜŞTÜ" 

Yolcu sayısında ciddi bir düşüş olduğunu söyleyen otobüs firma yetkilisi Fatih Dalğalı şunları söyledi:

"İşler kötü. Yani mazot fiyatları arttı, fahiş fiyatlara ulaştı. Biz de buna nazaran otobüs fiyatlarını arttırdık ama yolcu bulamıyoruz. Millet ekonomik sıkıntılar içerisinde, maalesef seyahat etmiyor. Yani kimse evlerinden çıkmıyor. Belki dikkatinizi de çekmiştir. Yollara baktığınız zaman eski araç sayısını bulamıyorsunuz. Millet çıkmıyor mazot fiyatlarından dolayı bu yüzden otobüsü de pek tercih etmiyorlar. Örnek veriyorum İstanbul uçak fiyatlarında uçağın gittiği yerlerde sıkıntılar yaşıyoruz. Nasıl sıkıntılar yaşıyoruz? Şimdi bizde 500 liradır İstanbul bileti uçakta 600-700 lirada bulabiliyor. Bu da otobüsü tercih etmemesi anlamına geliyor. O yüzden sıkıntılar yaşıyoruz yoksa seferlerde sıkıntımız yok aynen devam ediyoruz lakin yolcu kapasitelerimiz yüzde 50- 60’lara kadar düştü."

"UÇAK DAHA CAZİP" 

Vatandaşların otobüs yerine uçağı tercih ettiğini belirten Dalğalı konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Uçak zaman olarak daha cazip acil işi olan adam 20-22 saat yol çekeceğine 2 saate uçağa binip gidecek. Otobüsle yolculukta bir lokantada duracak en az 50-60 TL yemek parası verecek e uçakta 2 saatte evine varacak. Uçak fiyatlarına bakıyorsun Batman'da 717 lira bizde 500 lira. 200 lira zaten yola verecek aynı paraya hemen hemen geliyor. Zaman tabi daha değerli."

Son yaşanan zamlardan şikayet eden otobüs şoförü İbrahim Aksu, "Ben 40 senedir bu işte çalışıyorum. Ben bu seneye kadar böyle bir yoksulluk işsizlik hiçbir şey görmedim. Bu zamlar 1 lira indiriyor 10 lira üstüne koyuyor. Yolcuya da bir şey diyemiyoruz. Yolcu da yok. İnan ki gelen zarar giden zarar. ÖTV’yi uçaktan almıyor bizden alıyor. Almayınca bizden de almasın biz de bu arabaları gönderelim" dedi. 

 "BUGÜN BİR OTOBÜS GELDİ, YOLCU YOK"

Otogar ile şehir merkezi arasında taksicilik yapan Ferhat Taşçı seferlerin düştüğünü belirterek, "Eskiden 5-6 sefer yapıyorduk. Şu an ise taş patlasa 2 tanedir. Eskiden yakıt ucuz olduğundan dolayı otobüsler habire gidip geliyordu yolcu sayısı da artıyordu. Şu an fiyatlar arttığı için otobüs fiyatları arttığı için yakıttan dolayı yolcu sayısı otobüslerde düştü. Firmalar kapatmak zorunda bile kalıyor. Sefer kaldıramıyor. Eskisi kadar yolcu yok buraya gelene kadar zaten otobüs boşalıyor. Bugün bir otobüs geldi mesela bir yolcu yoktu. İşler kötü" dedi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.