ÇARESİ YOK USTA BİZ KAZANACAĞIZ

Av. Namık Havutça

Cumhuriyet Halk Partisi, %37,81 oy oranı ile 1977 yerel seçimlerinden beri ilk kez birinci parti oldu ve yerelde iktidar konumuna geçti.
    CHP başkent Ankara ve en büyük il İstanbul dahil 14 büyükşehirde seçimi kazanırken, AK Parti ise %35,48'lik oy oranıyla tarihinde ilk kez ikinci parti konumunda kaldı. 
      Parti kültürü ve aidiyeti genel başkana   saldırılar karşısında saldıranların safında değil ,onların karşısında dik durmak ve birlikte mücadele etmektir. Parti politikalarının tartışacağı yer partinin yetkili kurullarıdır. Partide rekabet düşmanlık değildir. Dedikodu siyaset değildir, Demokrasilerde hukuken korunan özel hayatın gizliliği prensibi, herkes için olduğu gibi siyasetçiler için de geçerlidir. Hukuk düzeninin en temel ilkesi insan onurunun korunmasıdır.
     CHP yüzde 60'ından fazla nüfusun yaşadığı kentleri başarıyla yöneten ,iktidarın korkulu rüyası haline gelen başarısından sonra her türlü operasyona maruz kalacaktır. Bir zamanlar Batı Cephesi Komutanına bile Asker kaçağı iftirasını seçim meydanlarında söylendiğini kimse unutmamalı. 
    Parti içi meseleler ve politikalar elbette zamanı geldiğinde ,partinin yetkili kurullarında eleştirilir ,tartışılır ,konuşulur ,işin doğası budur. Halen halkın umudu olan ,son kurultayda iktidara yürüme inancını haykıran delegasyonun  oybirliğiyle tescil eden partililerimizin inancına sahip çıkmak ve CHP’yi İktidar yapmak hepimizin ortak görevidir.