Tarihte bir ilk! Milli tenisçiler finalde karşı karşıya

ATP Challenger turnuvası Open Ciudad de Pozoblanco'nun finalinde Altuğ Çelikbilek ve Cem İlkel İspanya'da finalde karşı karşıya gelecek.

Türkiye Tenis Federasyonundan yapılan açıklamaya göre İspanya’nın Pozoblanco kentinde düzenlenen turnuvada Cem İlkel; Alman, Japon ve Hollandalı rakiplerini geçerek yarı finalde elemelerden gelen Belçikalı tenisçi Michael Geerts ile karşılaştı.

Geerts'i 6-2, 6-7, 6-4'lük 3 sette yenen Cem İlkel, kariyerinin 4. challenger finaline adını yazdırdı.

Altuğ Çelikbilek ise Tunuslu, Rus ve İspanyol rakiplerini geçerek yarı finalde 2 numaralı seri başı Fransız Gregoire Barrere’nin rakibi oldu.

Çelikbilek skor 4-6, 6-3, 1-1 iken sakatlık nedeniyle 3. sette dünya 135 numarası Barrere’nin maçtan çekilmesiyle finale yükseldi.

Türkiye toprakları dışında bir ATP Challenger turnuvasında iki Türk tenisçinin oynayacağı ilk final olma özelliği de taşıyan Çelikbilek-İlkel karşılaşması, bugün TSİ 22.00’de başlayacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri

Şenol Güneş'ten Dünya Kupası değerlendirmesi: 'Oyuncuların üzülmeye hakkı yok'
Nihat Kahveci'den Montella'ya sert tepki: 'Sizin düşmanınız yok bu ülkede'
Juan Mata'dan Arda Güler'e büyük övgü
Arda Güler'den eleştirilere yanıt: 'Ne söyleseler haklılar'
Vincenzo Montella'dan ABD maçı sonrası sitem: 'Futbolcularım saldırıları hak etmedi'