Süper Kupa Maçının Arabistan'da Oynanmasına İlk Tepki Galatasaray'dan Geldi

Cumhuriyetin 100. yılında Suudi Arabistan'nın başkenti Riyad'ta oynanacak olan Süper Kupa Finali'nin yankıları devam ediyor. Galatasaray, Divan Kurulu üyeleri karşılaşmanın Türkiye topraklarında oynanması için harekete geçti.

Galatasaray ve Fenerbahçe arasında oynanacak olan Süper Kupa finali, 30 Aralık'ta Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da oynanacağı açıklanmıştı. Karar sonrası tepkiler artarak devam ederken Galatasaray Divan Kurulu üyeleri maçın Türkiye'de oynanması için olağanüstü toplantı kararı aldı.

GEREKİRSE KADIKÖY'DE OYNAYALIM

Galatasaray ikinci Başkanı Metin Öztürk, "Süper Kupa'nın bu yıl Türkiye dışında oynanmasını bir taraftar olarak istemiyorum. Federasyon bu yapyanlıştan hemen dönsün. Ankara'da, Erzurum'da, Samsun'da, Kadıköy'de Fenerbahçe'nin stadyumunda mı oynarız, her yere varız" dedi.

DİVAN GELECEK HAFTA TOPLANACAK

TFF, açıklamasında iki kulübün onayının da aldığını duyursa da sarı-kırmızılı divan üyeleri Cumhuriyetimizin 100. yılında maçın Türkiye toprakları dışında oynanmaması için adım attı.

Divan başkanlığına iletilen dilekçelerde, 10 Kasım'dan önce olağanüstü toplanılması ve karşılaşmanın Türkiye'de oynanması için kulüp yönetiminin harekete geçirilmesi istendi.

BEŞİKTAŞ VE FENERBAHÇE’DE DAVET EDİLDİ

Sarı-kırmızılı üyeler “Atatürk’ün emaneti olan cumhuriyetimizin en anlamlı ve sembolik kupası, ülkenin en eski ve en büyük iki kulübü arasında oynanarak daha da anlamlı hale gelecektir. Finalin Türkiye topraklarında, milli birlik ve bayram havasında oynanmasını istiyoruz” derken, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın divan başkanlarını da bu konuda göreve davet etti.

Divan, gelecek hafta için toplanma kararı aldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri

Bursaspor'a Diyarbakır'da zırlı araçlar eşlik etti: Otelin etrafında da zırlı araç konuşlandırıldı
Erden Timur: Alevi olduğumu açıklamak zorunda kaldım
Göztepe yeniden Süper Lig'de!
Galatasaray'dan Süper Lig rekoru: Adana Demirspor'u 3-0 mağlup etti
TFF Başkanlığına aday olacak mı? Mehmet Büyükekşi: ‘Adayım ya da değilim’ demem doğru olmaz