Kerem Aktürkoğlu'nun Harry Potter sevincine Warner Bros'tan telif ihlali davası

Warner Bros, Kerem Aktürkoğlu'nun Harry Potter'a ait unsurları izinsiz kullandığı gerekçesiyle mahkemeye başvurdu.

Fenerbahçe forması giyen milli futbolcu Kerem Aktürkoğlu, attığı gollerin ardından Harry Potter'a gönderme yaparak "asa sallama" hareketiyle sevinç yaşıyordu.

Sabah'ın haberine göre; Hollywood'un önemli şirketlerinden Warner Bros, Kerem Aktürkoğlu'nun "Harry Potter evrenine ait görsel ve işitsel unsurları izinsiz kullandığı" gerekçesiyle İstanbul Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi'ne başvurdu.

Başvuru dilekçesinde "Harry Potter", "Hogwarts", "Gryffindor" gibi pek çok ibarenin Türkiye'de Türk Patent ve Marka Kurumu nezdinde tescilli olduğunu hatırlatıldı.

Şirket, bu markaların yalnızca kitap ve filmlerle sınırlı olmayan, dünya çapında tanınmış ve ticari değeri yüksek markalar olduğunu vurguladı. Söz konusu başvuruda, marka tescil bilgileri tabloyla mahkemeye iletilerek, futbolcunun paylaşımlarında bu markalara açık şekilde atıfta bulunduğu ifade edildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri

Galatasaray'da Osimhen için geri sayım!
Atalanta, Raspadori transferini resmen duyurdu!
Premier Lig ekiplerinin radarındaydı... Nesyri transferine İtalyan devi de dahil oldu!
İtalyanlar teklifi duyurdu... Youssouf Fofana'dan Galatasaray kararı!
Zeynep Sönmez, Avustralya Açık'ta ana tabloda!