Jose Mourinho: Gururluyuz

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho, “Pazartesi günü ligde ve perşembe günü kupada oynayacağımız maçı düşüneceğiz. Şimdi Avrupa Ligi’ni unutacağız. Tabii ki tur atladığımız için mutluyuz” dedi.

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi Play Off Turu rövanş maçında deplasmanda karşılaştığı Anderlecht ile 2-2 berabere kaldı. İlk maçı 3-0 kazanan sarı-lacivertliler, son 16 turuna yükseldi.

Bu mücadelenin ardından düzenlenen basın toplantısında Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho açıklamalarda bulundu.

Mourinho, “Pazartesi günü ligde ve perşembe günü kupada oynayacağımız maçı düşüneceğiz. Şimdi Avrupa Ligi’ni unutacağız. Tabii ki tur atladığımız için mutluyuz. UEFA turnuvalarında Türkiye’yi temsil eden tek Türk takımı olduğumuz için de gururluyuz” ifadelerini kullandı.

Galatasaray derbisi

Galatasaray – Fenerbahçe derbisini Sloven hakem Slavko Vincic’in yönetecek olmasıyla ilgili düşüncelerini paylaşan Mourinho, “Üst düzey bir Avrupalı hakem yönetecekse bunun güvenirlilik ve maçın imajı açısından önemli olduğunu düşünüyorum. Bu karardan dolayı mutluyum. Ben kazanmayı seven bir teknik direktörüm ama fair-play insanıyım. Bizler o maçı kazanmak istiyoruz. Onlar da bu maçı kazanmak istiyor. Umarım büyük bir futbol maçı olur” şeklinde konuştu.

Rakibe yaradı

Maçta çıkan olaylarla ilgili konuşan Mourinho, “Olay ilk olduğunda ne olduğunu bilmiyorduk. İçeri girdiğimizde hakem bana söyledi. O ana kadar işler iyi gidiyordu. Golü de bulmuştuk. Oyun bizim en iyi olduğumuz anda durdu. Bu durma da rakibe yaradı. Benim endişelendiğim konu sakatlıkların olmasıydı. Oyun durduğu sırada ısınma yapma şansımız olmadı. Hakemden sahaya çıktığımızda ısınma için süre istedim. Maçı üst seviye bir hakem yönetti. Tribünlerde daha sonra da bir olay olmadı. Onların taraftarı genç takımlarını destekledi. Bizim taraftarlarımız da her zaman olduğu gibi gürültülü bir şekilde bizi desteklediler” diyerek sözlerini noktaladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri

Galatasaray, Avrupa Ligi’ne Play-Off Turu’nda veda etti
Galatasaray-Fenerbahçe maçını yönetecek yabancı hakem belli oldu
Bursaspor-Kahramanmaraşspor maçı ertelendi
Galatasaray ve Dursun Özbek, PFDK'ya sevk edildi
Fenerbahçe, Avrupa Ligi'nde Anderlecht’i 3-0 mağlup etti