Futbolda yeni dönem! Otomatik ofsayt teknolojisi geliyor

Arsene Wenger, FIFA'nın 2022 Dünya Kupası'nda otomatik ofsayt teknolojisini kullanmaya hazır olduğunu açıkladı.

FIFA’nın küresel futbol geliştirme şefi ve eski Arsenal teknik direktörü Wenger, yeni teknolojinin şu an test aşamasında olduğunu ifade etti.

​Yeni sistemde, bir oyuncunun ofsaytta olup olmadığı pozisyon anında yan hakeme anlık bir bildirim yoluyla aktarılacak.

FIFA’nın Living Football televizyon programında verdiği demeçte Wenger, “Otomatik ofsayt 2022 yılında hazır olacak. Bu teknolojiye göre, doğrudan sinyaller çizgi hakemine gidiyor ve hakem anlık olarak pozisyonun ofsayt olup olmadığını gösteren kırmızı ışıkla bilgilendiriliyor. Yeni sistemin Katar'daki 2022 Dünya Kupası organizasyonunda kullanılmasını planlıyoruz" dedi.

Uluslararası Futbol Birliği Kurulu (IFAB), geçen ay ofsayt kararlarının doğruluğunu artırabilecek teknolojinin araştırıldığını belirtmişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri

5 yıl için 100 milyon Euro: Fenerbahçe dev anlaşmaya hazırlanıyor
Galatasaray, Bodrum FK'yı 2-0 mağlup etti
Yeni sezonda futbol takımları 14 yabancı oyuncu bulundurabilecek
Gol kralı futbolcunun şüpheli ölümü! 11. kattan düşerek öldü
Cansel Özkan'dan Büyükler Avrupa Halter Şampiyonası'nda bronz madalya