Fenerbahçe'den Partizan maçındaki ırkçı pankarta tepki! 'Şikayetlerimize rağmen asılmasına izin verdiler'

Fenerbahçe Beko, Euroleague'in 12. haftasında Belgrad'da Partizan'ı 99-87 mağlup etti. Karşılaşmaya Partizan tribünlerinde açılan skandal pankart damga vurdu. Fenerbahçe'den konuyla ilgili açıklama geldi.

Basketbol Avrupa Ligi'nde Partizan-Fenerbahçe Beko maçında, Sırp taraftarların açtığı ırkçı pankart tepki çekti.

Ligin 12. haftasında Fenerbahçe Beko'nun, Partizan'a konuk olduğu maçta Sırp taraftarlar, 1389'daki I. Kosova Savaşı'nda Osmanlı Padişahı I. Murad'ı hançerleyerek şehit eden Milos Obiliç'i tasvir eden bir pankart açtı.

Tribünlerde dakikalarca Türkler aleyhine tezahüratlar yapılırken açılan skandal pankart büyük tepkiye neden oldu.

Fenerbahçe Basketboldan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Cem Ciritci, kulübün internet sitesinde yer alan açıklamasında çirkin olayla ilgili gerekli yerlere şikayette bulunacaklarını belirtti.

Ciritci yaptığı açıklamada, "Bu koreografi biz orada idman yaptığımızda da duruyordu. Yetkililere gerekli şikayetlerimizi yaptık ama ona rağmen bunun asılmasına izin verdiler. Biz maçtan sonra da yetkililerle görüşüp bu durum hakkında açıklama istedik. Gerekli yerlere şikayetimizi tekrar bildireceğiz ama en iyi cevabı sahada oyuncular verdi. İnşallah rövanşta da onları güzelce ağırlayacağız" ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe Beko, deplasmanda Sırbistan ekibi Partizan'ı 99-87 yendi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri

Mourinho'dan oyuncularına flaş sözler: 'Bana ihanet eden...'
Fenerbahçe'nin eski futbolcusundan itiraf: "Trabzonsporluyum, Aziz Başkan bilirdi"
Dursun Özbek'ten canlı yayında flaş tepki: 'Kulüpçülüğün daniskasını sen yapıyorsun'
Milli takımın FIFA 2026 Dünya Kupası yarı finalindeki rakibi belli oldu
Kerem Aktürkoğlu'nun Harry Potter sevincine Warner Bros'tan telif ihlali davası