A Spor yorumcusunun ırkçı söylemleri cezasız kalmayacak! Galatasaray harekete geçti...

A Spor yorumcusu Emre Bol'un Diagne'ye yönelik ırkçı sözleri sonrası Galatasaray hukuki işlem başlatacaklarını duyurdu.

A Spor yorumcusu Emre Bol, Galatasaray’da forma giyen Senagalli futbolcu Mbaye Diagne’yle ilgili ırkçı yorumlarda bulunmuştu. Bol, Galatasaray’ın Çaykur Rizespor ile oynadığı maç sonrası Diagne’ye yönelik, “Bunlar cahil çocuklar. Bu Senegal’de kim bilir, okudu okumadı bilmiyoruz. Orada timsah yiyordu, geldi burada topçu oldu” ifadelerini kullandı.

Galatasaray’dan Emre Bol’un bu sözlerine tepki geldi. Hukuki işlemlerin başlatılacağını ifade eden sarı-kırmızılı kulüp “Irkçı söylemleriyle ülkemizin uluslararası imajına da büyük zarar veren bu şahsa tüm spor camiasının gerekli tepkiyi vermesini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Galatasaray açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Emre Bol isimli şahıs, A Spor'da yayınlanan "Sabah Sporu" adlı programda, profesyonel futbolcumuz Mbaye Diagne hakkında asla kabul edilemeyecek, ırkçılık ve hakaret niteliğinde sözler sarf etmiştir.

Eleştiri kavramından uzak ve ahlaktan yoksun sözleri nedeniyle bu şahıs hakkında gerekli tüm hukuki işlemler ivedilikle başlatılacaktır.

Seviyesiz yorumlarıyla Türk spor basınını kirleten ve bir insanlık suçu olan ırkçı söylemleriyle ülkemizin uluslararası imajına da büyük zarar veren bu şahsa tüm spor camiasının da gerekli tepkiyi vermesini bekliyoruz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur"

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri

Filenin Sultanları kritik sınavda kalbimiz Hollanda'da: Zehra Güneş belli oldu
İtalyan devi Barış Alper Yılmaz'ı istiyor!
Menajeri açıkladı: Nicolo Zaniolo'dan Galatasaray kararı!
KAP'a bildirildi: Galatasaray'dan sermaye artırımı kararı!
99. Gazi Koşusu'nun galibi belli oldu