TTB'den Dünya Tabipler Birliği ve BM'ye Gazze için çağrı: 'İnsanlığa karşı işlenen suçların karşısında durun'

Türk Tabipler Birliği, İsrail'in Gazze'deki hastane saldırısını protesto etmek için sağlık çalışanlarının yakalarına siyah kurdele takacağını duyurdu.

Gazze Şeridi’nde hasta ve yerinden edilmiş insanlarla dolu olan Al-Ahli Hastanesi bombalı saldırıya uğradı. Saldırıda 500'den fazla insanın yaşamını yitirdiği açıklanırken Filistin’de üç günlük ulusal yas ilan edildi.

Türk Tabipleri Birliği (TTB), hastane katliamını protesto etmek için sağlık çalışanlarının yakalarına, kapı ve pencerelere siyah kurdele takacağını duyurdu ve "Uluslararası belgeler ışığında Birleşmiş Milletler ve Dünya Tabipler Birliği’ni göreve çağırıyoruz" açıklamasını yaptı.

'Saldırılar soykırım boyutuna ulaşmıştır'

TTB'nin X'ten yaptığı açıklama şöyle:

"Hamas saldırısını fırsat bilip işgali tamamına erdirmeyi hedefleyen İsrail’in Filistin’de gerçekleştirdiği saldırılar soykırım boyutuna ulaşmıştır. Temel gereksinimlerin ulaşmasını engelleyerek işlemez hale getirdikleri sağlık kurumlarının açıkça hedef alınarak vurulmasını, çok sayıda sağlık emekçisinin, hastanın ve sivilin katledilmesini lanetliyoruz. Uluslararası belgeler ışığında Birleşmiş Milletler ve Dünya Tabipler Birliği’ni göreve çağırıyoruz. Bir kez daha söylüyoruz: Savaş Bir Halk Sağlığı Sorunudur! İnsanlığa karşı işlenen suçların karşısında durun, durdurun! Barış, hemen şimdi! Tüm sağlık kurumlarında yakalarımıza siyah kurdele takıyor, kapı ve pencerelerimize bağladığımız kurdelelerle insanlığın acısını paylaşıyoruz."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri

Ünlü Sucuk Firması 4 İhlalle Bakanlığın Taklit ve Tağşiş Listesinde
Sivas'ta keneden 7. ölüm
TUS sonuçları tartışması: Cerrahi branşlar alarm veriyor
HPV aşısı 2025 sonunda ücretsiz olacak
Organ Naklinde 50 Yıllık Başarı Ankara’da Taçlanıyor: Dünya Bilim İnsanları Haberal’ın Davetiyle Türkiye’de Buluşuyor